3 rész pezsgő
0.5 rész cukorszirup
2 rész őszibaracklé
A koktélhoz erősen lehűtött, lehetőleg fagyos pezsgőt használjunk.
Öntsük a baracklevet, majd a cukorszirupot egy lehűtött pezsgőspohárba.Töltsük fel pezsgővel és kavarjuk meg finoman.
Díszítsük citromból készült csillaggal, esetleg eperdarabbal.
Alkoholtartalom: 7 %
A fahéjsziruphoz a cukrot 1 dl vízben, a fahéjrudak társaságában feloldjuk. Hűlni hagyjuk, majd a fahéjrudakat kivéve, hűtőben tároljuk felhasználásig. Az almalevet a vaníliarúd k...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű- A meggyet megmossuk, kimagozzuk, vagy csak jól összetörjük, egy 5 L-es befőttes üvegbe tesszük, és az így kapott meggyléhez 2 l vizet, 1 kg cukrot keverve langyos helyen, lefedve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromfűleveleket mosás után egy mozsárban pépesre dörzsöljük 3 evőkanál kristálycukorral. 1 liter vízbe belecsavarjuk 2 citrom és 2 narancs levét és hozzátesszük a pépet. Állni...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűAz almát meghántjuk, magházát kivágjuk, durva darabokra vágjuk. A kivit meghántjuk, darabokra vágjuk. A narancsokat kipréseljük. Az almát és a kivit egy magas edénybe rakjuk. Ho...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű