25 dkg érett füge
2 dkg friss gyömbér
8 dkg cukor vagy 2 csurgatás méz
0,5 l szőlő pálinka
A gyömbért meghámozom, felszelem julienne-re, vagyis csíkokra. A fügéket megmosom és óvatosan, hogy szét ne nyomjam, karikára vágom. Szélesebb szájú üvegbe dobálom először a gyömbér darabokat, majd a fügét, és mézet csorgatok a tetejére, majd jöhet a tiszta és lehetőleg jó minőségű vodka, amivel felöntjük a gyümölcsöt. Jól lezárjuk az üveget és világos helyre tesszük.
Kb. 2 hónapig állni hagyjuk, időnként, ha arra járunk, megrázogatjuk. Utána átszűrjük, üvegbe töltjük és még 3 hónapig ismét békén hagyjuk. Hihetetlen izgalmas ízű likőrt kapunk. Érdemes nyár közepén elkészíteni, hogy karácsony ezzel koccinthassunk a fa alatt.
A vegyes fagyasztott erdei gyümölcsöt olvasszuk ki, majd 1 dl tejjel turmixoljuk össze. Folyékony édesítőszerrel, vagy cukorral édesítjük és poharakba töltjük. Egy-egy jégkockát te...
Elkészítési idő:A málnát turmixgépbe rakjuk. Rászórjuk az ízlés szerinti vanliás cukrot és cukrot, majd összeturmixoljuk. Ezt követően felöntjük tejjel, és ismét turmixoljuk. Hűtőbe tesszük, jó...
Elkészítési idő: 5 percA gyümölcslevet jégkockatartóban lefagyasztjuk. Késes aprítógépben a jégkockákból jégkását készítünk, és összeturmixoljuk a megtisztított barackokkal. Ha szükséges, mézzel édesít...
Elkészítési idő: 5 perc