25 dkg érett füge
2 dkg friss gyömbér
8 dkg cukor vagy 2 csurgatás méz
0,5 l szőlő pálinka
A gyömbért meghámozom, felszelem julienne-re, vagyis csíkokra. A fügéket megmosom és óvatosan, hogy szét ne nyomjam, karikára vágom. Szélesebb szájú üvegbe dobálom először a gyömbér darabokat, majd a fügét, és mézet csorgatok a tetejére, majd jöhet a tiszta és lehetőleg jó minőségű vodka, amivel felöntjük a gyümölcsöt. Jól lezárjuk az üveget és világos helyre tesszük.
Kb. 2 hónapig állni hagyjuk, időnként, ha arra járunk, megrázogatjuk. Utána átszűrjük, üvegbe töltjük és még 3 hónapig ismét békén hagyjuk. Hihetetlen izgalmas ízű likőrt kapunk. Érdemes nyár közepén elkészíteni, hogy karácsony ezzel koccinthassunk a fa alatt.
A hozzávalókat üvegbe tesszük, leönjük a vodkával. Naponta rázogatni kell, többször. AA színe nem szép. Egy hétig érleljük, aztán leszűrjük, üvegekbe töltjük. Hűtve finom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 citromot az 5-bol meghamozunk, ugy hogy a feher reszt teljesen levagjuk rola. Aztan a meghamozott citromokat , felvagjuk kockakra, a meret mindegy mert aztan ossze lesz turmixo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTedd a hozzávalókat egy lezárható üvegbe, és hűtsd le a limonádét kb. 2-3 óra alatt a hűtőszekrényben. Ez alatt az idő alatt az ízek is összeérnek. TIPP: Az üveget magaddal vihe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat kimagozzuk, felkockázzuk, majd turmixba tesszük a fahéjjal és a tejjel. Habosra turmixoljuk. Poharakba öntjük, a jégkockákat belerakjuk. Szélét citromkarikával díszíthet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz