100 gr 85%-os étcsoki
100 gr kókuszolaj vagy ghee (ghí)
60 gr méz (ha te nem eszel mézet, akkor használj xilitet vagy eritritet helyette)
1/2 kk. vaníliapor
1/2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
2 tojás
60 gr mazsola ( vagy egyéb más aszalt gyümölcs, csak cukrozatlan legyen!)
1 kk. házi rum aroma
250 gr őrölt dió
Még a süti készítése előtt áztasd be a mazsolát egy kiskanál házi rum aromába és hagyd állni pár órán keresztül.
Daráld le a diót és öntsd bele egy nagyobb keverőedénybe. Vízgőz felett olvaszd fel az étcsokoládét, kavargasd folyamatosan, nehogy leégjen! Ha felolvadt, akkor add hozzá az őrölt dióhoz. Olvaszd fel a kókuszzsírt és a mézet is (ha xilitet használsz, akkor nem kell felolvasztani ;), majd ezeket is add hozzá a csokis, diós keverékhez.
Keverd bele a többi hozzávalót is: a vaníliát, a mézeskalács fűszert, a narancshéjat, a tojásokat és kézi habverővel keverd jól meg.
Legvégül add hozzá a rumos mazsolát (mehet bele a leve is nyugodtan), ezt már fakanállal keverd hozzá, aztán rakd be 30 percre a hűtőbe a masszát, hogy egy kicsit kezelhetőbb tésztát kapjunk.
Ha letelt az idő, akkor formázz a tenyeredben kis golyókat és rakd szilikon sütőlapra (vagy ha még mindig nagyon folyékony, akkor egyszerűen csak egy kanállal lapátold rá) 170 fokra előmelegített sütőben süssd kb. 10-12 percig (nagyságtól és sütőtől függően).
Készítsd elő a hozzávalókat, mézet, cukrot diót, vágd a diót darabokra, vagy törd össze a nyújtófával. A mézet tedd fel lassú tűzön főni, egészen forrásig, közben fakanállal kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alapanyagokból tésztát készítünk. A húsdaráló elejére feltesszük a formát, a tésztával megtöltjük a darálót, és leengedjük különböző formára. Tepsire rakva mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 30 dkg lisztet, 1 egész tojást, 5 dkg zsírt (vagy 6 dkg margarint), 1 csomag vaníliás cukrot, 3 evőkanál kristálycukrot, 0,5 dkg szalalkálit tejjel összegyúrunk, hogy beigli tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A 6 db tojást szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük, a sárgáját 30 dkg cukorral habosra verjük kézzel vagy géppel. A cukros tojásba beleöntjük a lisztet, a sütőport, a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű