Családireceptkönyv.hu

Keksz csokis mazsolás (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 gr 85%-os étcsoki
100 gr kókuszolaj vagy ghee (ghí)
60 gr méz (ha te nem eszel mézet, akkor használj xilitet vagy eritritet helyette)
1/2 kk. vaníliapor
1/2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
2 tojás
60 gr mazsola ( vagy egyéb más aszalt gyümölcs, csak cukrozatlan legyen!)
1 kk. házi rum aroma
250 gr őrölt dió

Elkészítés:


Még a süti készítése előtt áztasd be a mazsolát egy kiskanál házi rum aromába és hagyd állni pár órán keresztül.
Daráld le a diót és öntsd bele egy nagyobb keverőedénybe. Vízgőz felett olvaszd fel az étcsokoládét, kavargasd folyamatosan, nehogy leégjen! Ha felolvadt, akkor add hozzá az őrölt dióhoz. Olvaszd fel a kókuszzsírt és a mézet is (ha xilitet használsz, akkor nem kell felolvasztani ;), majd ezeket is add hozzá a csokis, diós keverékhez.
Keverd bele a többi hozzávalót is: a vaníliát, a mézeskalács fűszert, a narancshéjat, a tojásokat és kézi habverővel keverd jól meg.
Legvégül add hozzá a rumos mazsolát (mehet bele a leve is nyugodtan), ezt már fakanállal keverd hozzá, aztán rakd be 30 percre a hűtőbe a masszát, hogy egy kicsit kezelhetőbb tésztát kapjunk.
Ha letelt az idő, akkor formázz a tenyeredben kis golyókat és rakd szilikon sütőlapra (vagy ha még mindig nagyon folyékony, akkor egyszerűen csak egy kanállal lapátold rá) 170 fokra előmelegített sütőben süssd kb. 10-12 percig (nagyságtól és sütőtől függően).

Keksz csokis mazsolás (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Kókuszgolyó kölesből
Kókuszgolyó kölesből

A kölest kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, majd belekeverjük az édesítőt, a vaníliát, és ha kihűlt a citromhéjat, a citromlevet és a kókuszreszeléket. Aki kakaósra szeretn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Daramorzsa (császármorzsa)
Daramorzsa (császármorzsa)

A tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A mazsolát megmossuk. A vaj kétharmadát, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízhab ( Titokkrém )
Grízhab ( Titokkrém )

a vízbe beleteszem a hozzávalókat, felfőzöm, míg a dara megpuhul, kb 6 percig, jól megdagad, akkor jó, ha átlátszó, enyves állagú, nagyon hidegre kihűtöm, majd habverővel felve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cinnabon – amerikai fahéjas tekercs recept
Cinnabon – amerikai fahéjas tekercs recept

Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk