100 gr 85%-os étcsoki
100 gr kókuszolaj vagy ghee (ghí)
60 gr méz (ha te nem eszel mézet, akkor használj xilitet vagy eritritet helyette)
1/2 kk. vaníliapor
1/2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
2 tojás
60 gr mazsola ( vagy egyéb más aszalt gyümölcs, csak cukrozatlan legyen!)
1 kk. házi rum aroma
250 gr őrölt dió
Még a süti készítése előtt áztasd be a mazsolát egy kiskanál házi rum aromába és hagyd állni pár órán keresztül.
Daráld le a diót és öntsd bele egy nagyobb keverőedénybe. Vízgőz felett olvaszd fel az étcsokoládét, kavargasd folyamatosan, nehogy leégjen! Ha felolvadt, akkor add hozzá az őrölt dióhoz. Olvaszd fel a kókuszzsírt és a mézet is (ha xilitet használsz, akkor nem kell felolvasztani ;), majd ezeket is add hozzá a csokis, diós keverékhez.
Keverd bele a többi hozzávalót is: a vaníliát, a mézeskalács fűszert, a narancshéjat, a tojásokat és kézi habverővel keverd jól meg.
Legvégül add hozzá a rumos mazsolát (mehet bele a leve is nyugodtan), ezt már fakanállal keverd hozzá, aztán rakd be 30 percre a hűtőbe a masszát, hogy egy kicsit kezelhetőbb tésztát kapjunk.
Ha letelt az idő, akkor formázz a tenyeredben kis golyókat és rakd szilikon sütőlapra (vagy ha még mindig nagyon folyékony, akkor egyszerűen csak egy kanállal lapátold rá) 170 fokra előmelegített sütőben süssd kb. 10-12 percig (nagyságtól és sütőtől függően).
az egészet jól össze kever majd formába kanalaz forró sütő és 15 percig legalább nem kinyit tű próba.Ha tepsiben van meg sütve a ssülés idö akár 40-perc is lehet,sütő függő .
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tepsit kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel,ráöntjük a piskótát, és közepes lángon sütjük. Majd megvárjuk még kihűl. Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba, majd kezdjük el dagasztani. Ha van dagasztógépünk, azzal kb. 5-7 percet vesz igénybe, kézzel több időbe telik. Akkor jó, ha a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: • A tészta elkészítése: • Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű