1 kg liszt 5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal.
Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.
A kelbimbót megmosni, aztán ketté vágni, majd egy tálba rakni. Megszórni olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymával. A vágott felével olajozott tepsibe tenni, majd szezámmaggal meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4-6 kicsi (8-12 cm átmérőjű) tart formát vékonyan kivajazunk. Kibéleljük a leveles tésztával. Belehalmozzuk a fél centis karikákra vágott paradicsomot. Rátépkedjük a mozzarellát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy kb. 25 x 20 cm-es tepsit vajjal kikenünk. A tojásokat szétválasztjuk. Az öt sárgáját egy nagy tálban felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A paradicsomok tetejét levágjuk, belét kivájjuk. 2. Alul is levágunk belőle egy kicsit, hogy megálljanak. 3. A burgonyát megfőzzük és a burgonyanyomón a juhtúróval együt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz