Hozzávalók:
kb. egy nagy befőttesüvegnyi adaghoz
20 dkg mogyoró (pirítva, finomra őrölve)
20 dkg cukrozott sűrített tej
20 dkg csokoládé
20 dkg vaj
2 ek cukor
1 teáskanál kakaópor
3 ek tejpor
pár csepp rumaroma
pár csepp vanília aroma
A mogyorót serpenyőben kicsit megpirítjuk, kihűtjük és finomra daráljuk. A sűrített tejbe keverjük bele a kakaóport, tördeljük bele a csokoládét, és mikróban vagy vízfürdőben olvasszuk föl, keverjük bele a cukrot, majd simára keverve, hagyjuk hűlni.
Amikor már csak langyos, mehet bele a vaj. Majd utána a darált mogyoró is. Az elkészült krémet kanalazzuk jól záródó üvegbe, és tartsuk hűtőgépben.
Péksütikbe, kekszekhez és csak úgy kiskanállal üvegből majszolva, mert finom :)))
A ganache készítéséhez a csokoládét törd darabokra, és tedd egy tálba. Forrósítsd fel a tejszínt és a vajat. Nem kell teljesen felforralni, csak addig melegítsd, amíg az edény szé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát elkezdjük sós vízben főzni. Közben egy felhevített serpenyőben 2 evőkanál olajon a szardellát addig pirítjuk, amíg el nem tűnik. Ekkor rádobjuk a felszeletelt fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJoghurt készítése: Forralt és visszahűtött tejből készítem. Segítségemre van egy Lidl-ben vásárolt joghurtkészítő gép. Nem került háromezer forintnál többe, és nagyon hasznos kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lényege, hogy palacsinta állagú tésztát kapjunk, mikor kikeverjük a hozzávalókat. Ez a mennyiség két vastag palacsintához elég. Kis lángon 3-4 percen át sütjük így biztosan megtu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű