40dkg finomliszt
só
1ek olaj
3 dkg élesztő
kefír amennyit felvesz
Az élesztőt felfuttatjuk cukros,langyos vízben,majd a liszt közepébe öntjük. A liszthez adjuk a sót,az olajat. Összekeverjük,majd hozzáadjuk a kefírt,amennyi kell ahhoz, hogy megfelelő állagú legyen, Addig dagasztjuk, amíg szépen összeáll a tészta, és már elválik az edény falától. Letakarva állni hagyjuk, amíg kb duplájára kel. Majd olajos kézzel(mert nagyon ragad) kis darabokra szedjük, amiket széthúzunk lángos formájúra,majd forró olajban kisütjük.
Sütés előtt olajos tálcán megformázom,így könnyebb az olajba tenni.
A palacsinta hozzávalóit simára keverjük, 12 palacsintát sütünk belőle. Jó előre is megsüthetjük, mélyhűtőben, alufóliába csomagolva hetekig eláll. A töltelék hozzávalóit össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg nyers burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszelem, majd összekeverem a többi hozzávalóval. Olajba mártott evõkanállal kis halmokat teszek a forró olajba, és kicsit szétnyomkodom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézTúrótorta kukoricaliszttel Hozzávalók 2 doboz (kb. 50 dkg) körítetlen krémtúró, 4 tojássárgája, 1 mokkáskanál só, 2 dl tejszín, 1 evőkanál cukor, 4 evőkanál kukoricalisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű