menu

Családireceptkönyv.hu

Csalán krém házilag visszérre


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



100 ml olíva olaj
3 nagy marok csalán
20 g méhviasz

Elkészítés:


Egy magas falú edényt forró vízbe állítunk, és ebbe rakjuk az apróra vágott csalánt. Ha van régi mák darálónk, akkor használjuk bátran és pépesítsük a friss növényt. Én inkább a frisset ajánlom, de mindig csak a növények új hajtását használjuk, a régi leveleket és szárakat ne szedjük le.

Nagy csalánt nagyon sok helyen találunk vadon. Nem túl bonyolult dolog felismerni, de ha mégse vagyunk biztosak benne húzzuk végig a kezünket rajta, ha csalánra leltünk, azt biztosan érezni fogjuk . Mindig érintetlen helyről gyűjtsük, az utaktól távol, bár ezt szerintem sokan tudjátok. Az olajat a csalánra öntjük és kis lángon folyamatosan lefedve melegítjük, ezt a lehető legtovább de minimum 1 óráig.

Ha túlmelegedne, akkor kicsit vegyük le a lángról, majd mikor kissé kihűlt helyezzük vissza. Ha kész van és sötétzöld olajat kapunk, akkor vagy szűrőpapíron vagy vékony gézen szűrjük át és a méhviasszal együtt melegítsük tovább, míg a viasz fel nem olvad. Ekkor vegyük le a tűzről és habverővel addig keverjük, míg kb. kézmeleg nem lesz. Ezt meggyorsíthatjuk, ha hideg vizes tálba állítjuk. Ha túl híg krémet kapunk , melegítsük újra és tegyünk bele több méhviaszt. Nem feltétlen szükséges hűtőben tartani, de a hideg jobb az érzékeny bőrre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Csodapalacsinta
Csodapalacsinta

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Palacsinta receptek > Csodapalacsinta Csodapalacsinta recept Galéria (8) Csodapalacsinta Beküldve: 2014.06.09. Kategória: Palacsinta recept...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Gyros pitában
Gyros pitában

A húst kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és éjszakára, de legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A pita elkészít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sváb véres hurka
Sváb véres hurka

A vöröshagymát vágjunk apróra, és egy kanál zsíron fonnyasszuk meg. Két kiló disznóvért keverjünk össze két kockára vágott zsemlével, vagy néhány kanál főtt rizzsel, tegyünk bele b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtgolyó 2 - OK
Sajtgolyó 2 - OK

1. A reszelt sajthoz hozzáadunk 2 egész tojást és 2 ek zsemlemorzsát. 2. Sózni nem kell, mert a sajt már kissé sós. 3. Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőlük. Sütéskor m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk