1 nagy pohár tejföl (330-420g)
1 közepes fej vöröshagyma
15-20 dkg parizer
1 evőkanál vegeta
ízlés szerint oregánó.
Egyebek:
Kenyér (szikkadt)
reszelt sajt
kreatívan: karikákra vágott hegyes-erős paprika.
A hagymát és a parizert apró kockákra vágom, és a fűszerekkel együtt elkeverem a tejföllel. A kenyérszeletekről levágom a héjat, félbevágom, és rákenem a krémet. Ha csípősre akarom, rárakom a tetejére a paprika-karikákat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom. Ezután rászórom a tetejére a sajtot, és 180 fokos, előmelegített sütőben megsütöm. Időt nem tudok pontosan, akkor jó, ha a sajt szép pirosra sült a tetején.
Egy adag krémből kb. két tepsire való jön ki, ehhez kell kiszámolni a kenyeret.
Egy magas edénybe tegyük bele az apóra zúzott friss csalánhajtásokat, majd ezt állítsuk bele egy forró vízzel teli lábasba. Csak a csalán friss hajtásait használjuk, a szárat és ör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szeletelt mandulát egy sütőpapírral fedett tepsire szórjuk, elsimítjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen, és 180 fokos sütőben 4-5 perc alatt illatosra pirítjuk. Közben a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd amikor már teljesen megszívták magukat, jól kinyomkodjuk, és félretesszük. Egy tálba beletesszük a darált húst, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Champignons entstielen, einen Teil der Stiele (ca. 5 Stück) klein schneiden. Die getrockneten Tomaten klein schneiden, das Knäckebrot zerbröseln, mit den klein geschnittenen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű