menu

Családireceptkönyv.hu

Diós nápolyi, a régi recept szerint!


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg durvára vágott dió,
40 dkg cukor,
3 tojás,
10 dkg vaj,
1 csomag ostyalap.

Elkészítés:


Húsz deka cukrot a tojásokkal meg a vajjal állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne. Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban kevergetve felolvasztjuk – de nem pirítjuk meg – a maradék cukrot. Beletöltjük a diót, összekeverjük, majd az előbb elkészített tojásos masszához öntjük. Még egy-két percig a tűzön kevergetjük, majd lehűtjük. Ezt a krémet két ostyalap közé töltjük, lenyomkodjuk, végül vékony szeletekre vágjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Valóban ha a tojással főzöd nem jó.pörköld meg a cukrot bele citrom leve és úgy a tojássárgája meg a vaj állandó keverés mellett majd a dió. Ez a töltelék, tetejére csokimáz.

Diós nápolyi, a régi recept szerint!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar almás pite
almás pite

40dkg liszt 10dkg porcukor 25dkg vaj vagy margarin 1db tojás 1csom sütőpor citromlé szemre , (azzal lazitjuk kicsit a tésztát ) A töltelék: 1,5kg alma Van/cukor (ízlés szer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Könyvtártekercs
Könyvtártekercs

A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjét a csipet sóval habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd a felvert tojáshabot és az átszitált l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
. Túros pogácsa
. Túros pogácsa

Este összegyúrni. Éjszakára hűtőbe tenni.1 cm vékonyra nyújtani.Szaggatni,tojással lekenni.Magokkal szórni. 180-200 fok kb.25-30 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Egyszerű túrós lepény
Egyszerű túrós lepény

A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk