KÓKUSZOS KRÉMES
2012.12.23. - Szerző Web Cukrászda
Kókuszos krémes
A tésztához:
15 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
7 tojásfehérje
A krémhez:
6 dl tej
6 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
másfél csomag vaníliás pudingpor
7 tojássárgája
15 dkg vaj
A tetejére:
2,5 dl habtejszín
2-3 evőkanál kókuszreszelék
Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a gázsütőt előmelegítjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Sütjük, de vigyázzunk, mert hamar megsül! A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a többi hozzávalóval együtt (a vaj kivételével) sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, a főzött krémmel összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük. A tejszínt keményre verjük, a krémre simítjuk és díszítésként kókuszreszelékkel megszórjuk.
Forrás: http://webcukraszda.hu/kokuszos-kremes-2/
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, lecsepegtetjük és félbe vagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és a héját, a cukrokat és a sót. A tejszínt felverjük a habfi...
Elkészítési idő: 2 óraA tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felez...
Elkészítési idő:A lisztet elmorzsolunk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a mézet a tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. 4 részre osztjuk, 30 percig pihentetjük....
Elkészítési idő: