Családireceptkönyv.hu

citromos joghurttorta sütés nélkűl


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


22 cm-es 12 szeletes

A kekszalaphoz:

200 g zabkeksz
40 g olvasztott vaj
töltelékhez:

20 g porzselatin + 100 g víz
200 ml habtejszín
100 g cukor
2 lime reszelt héja, leve
350 g görög joghurt
100 g tejföl
1 citrom reszelt héja
150 g málna (lehet fagyasztott is)

Elkészítés:


A zabkekszet aprítógépben összezúzzuk és jól elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kanál segítségével egyenletesen szétoszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában. Hűtőbe tesszük amíg összevarázsoljuk a krémet.A krémhez a zselatint elkészítjük a csomagoláson található használati útmutató szerint. A tejszínt felverjük. A cukrot a lime-ok levével lassú tűzön összefőzzük. Azért nem egyből a joghurtos keverékhez öntjük a citrusos levet, mert a zselatin nem fejtené ki 100 %-osan az erejét, a cukorral pedig tudjuk lágyítani a savasságát. Most már csak annyi a dolgunk, hogy minden hozzávalót összekeverjünk. A joghurtot eldolgozzuk a tejföllel, a lime-os cukros „sziruppal”, a citrusok reszelt héjával, majd a langyosra melegített zselatinnal, végül a felvert tejszínhabbal. A felét ráfolyatjuk a kekszrétegre, beledobáljuk a málnaszemeket, végül a maradékot is ráöntjük és hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A hűtőből kivéve, a forma mentén körbevágjuk a tortát, eltávolítjuk, majd friss málnaszemekkel és lime karikákkal díszítjük.

citromos joghurttorta sütés nélkűl

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamellás szelet
Karamellás szelet

A tésztát 3 felé osztjuk, és lapokat sütünk belőlük. A tetejüket sütés előtt szurkáljuk meg. A krém elkészítése: a cukrot megpirítjuk, felöntjük a tej felével, a tej másik részéhez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almafánk
Almafánk

Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakar...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Közepes
share
Fekete-erdő mousse
Fekete-erdő mousse

A csoki mousse-hoz gőz felett egy nagyobb jénaiban felolvasztjuk a csokit, simára keverjük, majd a tűzről levesszük és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a keményre...

Elkészítési idő: 1.5 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk