A tésztához:
5 tojás
25 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
15 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2-3 dl habtejszín
A megszóráshoz:
kakaópor
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral felverjük, közben a tojássárgát, valamint a vizet belerakjuk és jól felverjük. Ezután a lisztet a dióval és a szódabikarbónával óvatosan hozzákeverjük. Az így kapott masszát egy kb. 29 x 33-as tepsiben, miután azt kikentük és kiliszteztük, megsütjük.
A krémhez a tejet a pudinggal felfőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük (egy nagyon laza krémet kapunk), majd hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. Ezután a tészta tetejére simítjuk, rárakjuk a tejszínhabot is, majd kakaóporral leszórjuk.
Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit. A tészta hozzávalóit keverjük jól ki. A mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojasokat a cukorral habosra keverjuk Utana hozzza adjuk az olajat Azutan hozzakeverjuk a liszttel elkevert sutoport es a tejet Kiolajozott,lisztezett tepsibe simitjuk,tetejer...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesAz almat megmosni, a hejat levagni es lereszelni Egy szurobe kinyomkodni a levet Egy tepsit kibelelni alufoliaval A lereszelt almahoz hozzaadjuk a vaniliat es az orolt fahejat,e...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Az első réteghez 3 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk egy műanyagtálban, majd a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük. 1,5...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű