Hozzávalók a tésztához:
1 tojás
2 evőkanál méz
8 evőkanál tej
1/2 dl víz
10 dkg cukornak megfelelő édesítő
350 g darált zabpehely
csipet só
50 g rizsliszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
50 g kókuszzsír/vaj
Hozzávalók a krémhez:
1,5 ek rizsliszt
1 vaniliás pudingpor
5 dl tej
édesítő
15 dkg vaj
A tojást,szódabikarbónát,mézet,a zsiradékot,édesítőt,a tejet és a vizet összekeverjük és gőz felett főzzük,amig kicsit be nem sűrűsödik.Beledolgozzuk a zabpelyhet,a sót és a rizslisztet.
Az egészet alaposan összegyúrjuk,majd 4 felé osztjuk,vékony lapokra nyújtjuk.
(Ha nagyobb tepsivel dolgozunk,akkor elég a 3 lap is)
Zsírozott,lisztezett tepsi hátán megsütjük külön-külön a lapokat 180 fokon kb 8-10 perc alatt.
A pudingport,rizslisztet,az édesítőt és a tejet sűrűvé főzzük.Ha kihült belekeverjük a vajat is.
A lapokat egyenként megkenjük a krémmel,majd a krémre valamilyen savanykásabb lekvárt teszünk(én meggyet használtam),majd erre jön egy lap,amit ismét megkenünk,majd az újabb lap,stb...
A tetejét bevonhatjuk csokival.
Másnap már puha lesz.
Jó étvágyat! :)
5 tojássárgáját 25 dkg cukorral kikeverjük. 1 dl étolajat vagy 10 dkg vajat, 1 dl langyos vizet lassan hozzáadjuk, és végül 25 dkg lisztet, ¾ csomag sütőport és az 5 tojás keményre...
Elkészítési idő:Piskóta (2x) 3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgép...
Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra