menu

Családireceptkönyv.hu

Túrókrémes szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
300g liszt (100g sima, 200g teljes kiőrlésű búza)
15g sütőpor
75g őrölt nyírfacukor
1 tojás
fél kezeletlen citrom héja
60g hideg vaj
1-2 evőkanál tejföl

A krémhez
600g tehéntúró
175g puha vaj
120g nyírfaporcukor
fél kezeletlen citrom héja
citromlé, ízlés szerint

kevés vaj és liszt a tepsi előkészítéséhez

házi vaníliás nyírfaporcukor a hintéshez

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra előmelegítettem és egy nagyobb, perem nélküli sütőlemezt vékonyan lekentem vajjal, meghintettem liszttel. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam. A vajat a sütőporos liszttel elmorzsoltam, hozzáadtam citromhéjat, nyírfacukrot, tojást, és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak. A tésztát 3 egyenlő részre osztottam. Lisztezett nyújtótáblán 24x37cm-es lapot nyújtottam és a tepsire tettem. Körülbelül 8 perc alatt megsütöttem. Vigyázat, könnyen megég! Egy tálcára csúsztattam a kész lapot.

Amikor a tepsi kihűlt, kinyújtottam a következő adag tésztát és azt is megsütöttem. Ekkor már nem kell újra vajazni, lisztezni, mert elég zsíros, hogy a lap ne ragadjon le. A kész lapot rá lehet tenni az előzőre. Ugyanígy elkészítettem a harmadik lapot is. Ezek a lapok sütés után megkeményednek, de a tésztában lévő nedvességtől megpuhulnak majd.
A túrót áttörtem. A puha vajat robotgéppel kihabosítottam, hozzáadtam a nyírfaporcukrot, a citromhéjat és több részletben beletettem a túrót. Citromlével ízesítettem.

Mielőtt összetöltöttem, átnéztem a lapokat. Azt választottam legfelsőnek, amelynek legszebb volt az alja. A krémet elfeleztem és összetöltöttem a süteményt úgy, hogy a kiválasztott lap lett a tető, az aljával felfelé.

idő alatt a lapok megpuhulnak. Szeletelni akkor lehet igazán szépen, ha teljesen áthűlt, a vaj megdermedt, pár órát hűtőben pihent. Szeletelés után vékonyan meghintettem vaníliával kevert nyírfaporcukorral.


Túrókrémes szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Hatlapos krémes
Hatlapos krémes

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Két tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral. A tésztához a szalalkalit futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztet keverjük össze a sóval és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar CITROMOS TÚRÓKRÉMTORTA
CITROMOS TÚRÓKRÉMTORTA

A babapiskótákat tejbe áztatjuk, és egy tortaforma rakjuk.Lereszeljük a citrom héját, kifacsarjuk a levét,és hozzáadjuk az áttört túrót. Hozzákeverjük a cukrot, a joghurtokat, 2 va...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Feketeerdő rakott piskóta
Feketeerdő rakott piskóta

A piskótát a hozzávalóiból szokásos módon megsütjük: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, kakaóval és a sütőporral. A fehérjét a sóval kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos citromhab recept
Joghurtos citromhab recept

1.A cukrot és a tojássárgát szép krémesre keverjük kézi habverővel. 2.A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, belekeverjük a tojásos krémbe. 3.Kisebb lábosba tesszük, bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk