0,5 l víz
cukor
ecet
2 gerezd fokhagyma
piros paprika
uborka
Uborkát hámozd meg, szeleteld, sózd. Hagyd állni majd nyomkodd ki a sós léből és tedd az ecetes lébe.
A padlizsánt sütőben megsütjük, lehűtjük, meghámozzuk, kockákra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk a magoktól, és vékony csíkokra szeleteljük, a paradicsomot és a hagymát felkarikázz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk, alaposan besózzuk, és félretesszük. Fél liter hideg vízben elkeverjük a cukrot, az ecetet és a zúzott fokhagymát, majd a salátalev...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA kolozsvári szalonnát ,szeleteljük serpenyőben zsírjára sütjük, majd a pörcöket kiszedjük belőle. - A visszamaradt zsiradékba egy kevés cukrot, 1/2 kanál fehérborecetet +pici só...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA répát reszeld le, a salátát és az uborkát vágd apró csíkokra, a hagymát karikázd fel. Locsold meg egy kis citromlével, és hagyd állni negyed órát.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű