disznó hús
füstölt szalonna
hagyma
fokhagyma
piros paprika
bors
paradicsompüré
A szalonnát és a húst csíkokra vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük, beletesszük a hagymát, 1 gerezd fokhagymát majd rátesszük a húst, piros paprikát, borsot, paradicsom pürét. Rövid lével csináljuk. A hasáb krumplit megsütjük és hozzá keverjük a pörkölthez. A léhez nem öntünk vizet.
Pitetészta:20 dkg lisztfél kk só13 dkg vaj (jéghideg)1 ek víz (jéghideg)Töltelék:25 dkg gomba1 gerezd fokhagyma6 dkg sajt (cheddar vagy gouda)4 darab tojás (L-es)2,5 dl tej40 g par...
Elkészítési idő: 15 perc+1 óra Nehézség: Könnyűa kifliket kb. fél cm-es kis karikákra vágjuk, leöntjük a 2 csomag . vaniliás cukorral és ízlés szerint kristálycukorral ízesített tejjel. Amikor a kifli a tejet magába szí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben megfőzzük, de ne túl puhára. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott bacont, s pár percig együtt pirítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsi alját beterítettem vékonyra szeletelt baconnel. Erre került a héjában megfőzött, megtisztított és szeletelt burgonya. Tejfölt ízesítettem borssal, sóval, fűszerpaprikával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű