Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Brassói aprópecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


disznó hús
füstölt szalonna
hagyma
fokhagyma
piros paprika
bors
paradicsompüré

Elkészítés:


A szalonnát és a húst csíkokra vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük, beletesszük a hagymát, 1 gerezd fokhagymát majd rátesszük a húst, piros paprikát, borsot, paradicsom pürét. Rövid lével csináljuk. A hasáb krumplit megsütjük és hozzá keverjük a pörkölthez. A léhez nem öntünk vizet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Parasztreggeli
Ladóczki Kedvelnék
Parasztreggeli

A szalonnát kissé megpirítjuk. Ha nem elég zsíros, dobunk alá valami zsiradékot. A hagymát és a burgonyát apróra vágjuk (a krumplit is 0,5 cm-es élű kockákra), és rádobjuk a szalo...

Elkészítési idő: 20perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tört paszuly - hagymával
Tört paszuly - hagymával

Amennyiben gyöngybabból készítjük az ételt, akkor nem kell előző este beáztatni, ha más fajtából, akkor viszont szükség lesz rá. Feltesszük a babot annyi vízben főni, amennyi épp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Dödölle pirított hagymával
Dödölle pirított hagymával

A krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk. A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsírban aranysárgá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Sült tengeri halfilé
Sült tengeri halfilé

A halat kiolvasztom, a levet leöntöm róla. Tapasztalatom szerint, a felolvasztás után a halnak mindössze nettó 80%-a marad az eredeti súlyának. A fokhagymát összenyomom, majd öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk