Családireceptkönyv.hu

Hamburgerzsemle Limara péksége


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl langyos tej,
2 e.k cukor,
1 t.k só,
40 g olaj
1 tojás,
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojás a kenéshez (csak a sárgája)

Elkészítés:


Mindent belepakolni a kelesztő gépbe. miután megkelt lisztezett felületre tenni és 9 egyforma részre osztani. Zsemléket formálni és sütöpapirral bélelt tepsire tenni. Hagyni ismét a duplájára kelni, megkenni tojással, megszórni szezámmaggal és 180 fokon kb 18 percig sütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Fonott kalács(legjobb)
Fonott kalács(legjobb)

1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Turós bukta
Turós bukta

A tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Brokkoli kenyér lángos recept alapján
Brokkoli kenyér lángos recept alapján

A száraz hozzávalókat összekeverjük. Tojást villával felverjük, összekeverjük a száraz dolgokkal. Mehet bele a pépesített brokkoli, amit egy kis főzővízzel pépesítettünk botmixerre...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gigantikus croissant (bögrésen is)
Gigantikus croissant (bögrésen is)

1. A lisztet a dagasztótálba mérjük, majd a közepébe mélyedést vájunk, és beleöntjük a langyos tejet, amibe belemorzsoljuk az élesztőt. 2. Hozzáadjuk a többi összetevőt, és lágy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk