1 kg liszt,
kb 5 dl tej,
1 élesztő,
pici cukor az élesztő futtatásához,
2 kávéskanál só,
3 db. tojás,
1 kis db. tejföl,
Tetejére:
só,
fokhagyma,
tejföl,
sajt.
olaj a sütéshez és a formázáshoz..
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítés:
Az élesztőt kb fél dl tejben felfuttatjuk, a tésztának valókat összeállítjuk tejből annyit amennyit felvesz és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Meleg helyen duplájára kelesztjük, és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk és bő olajban kisütjük. Én a tejfölbe bele szoktam keverni a zúzott fokhagymát és úgy kenem meg. Majd a sajttal megszórom. Kb. 13 db lesz belőle.
Jó étvágyat kívánok!
Hozzáadjuk a megmaradt 1 dl langyos tejet, az egész tojást, a sót, a cukrot, és az olvasztott margarint. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 5 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát bambuszro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, tésztát gyúrok belőle. Kb negyedórát szoktam keleszteni, közben feldarabolom a feltétet hagyma, szalonna, le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverem az élesztőt, 3 ek liszttel (az egész mennyiségből veszem el). Kb. 5 perc alatt felhabosodik, ekkor összekeverem, és kb. 15 perc alatt felfuttatom. Lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes