50 dkg finom liszt
2,5 dkg friss élesztő(vagy szárított egy csomag 7g)
csipet só
5 dkg puha vaj
1 egész tojás
kb:2-2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
Krém:
1 csomag eper puding vagy vanília
4 dl tej
2-3 evőkanál cukor
Máz:
1 dl meleg tej
2-3 evőkanál cukor
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.A vajat összedolgozzuk a lisztel,sóval,tojással,cukorral,élesztővel nem ragacsos könnyű tésztát kell kapnunk.
Kelesztjük 1 órát meleg helyen.
Addig a pudingot megcsináljuk,hogy kihűljön.A pudingot a cukorral elkeverem és a tejjel csomómentesre keverem majd meg főzőm.
Úgy készítjük mint a kakaós csigát.Kinyújtjuk vékonyan olajjal megkenem,rákenem a pudingot feltekerem.1,5-2 cm darabokra vágom,megcsavarjuk de óvatosan ,hogy a puding benne maradjon.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom,180 fokon kb fél órát sütöm míg meg nem barnul kicsit a teteje,aztán kihúzom a sütőből és cukros tejjel lekenem kicsit vissza rakom még.
Ha kihűlt porcukorral tálalom.
A tésztát összegúrjuk majd kinyújtjuk vékonyra, Érdemes tényleg vékonyra nyújtani, hogy ne legyen vastag a kész csigában a tészta, inkább a töltelék domináljon. Megkenjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet, a vizet, az olajat és az élesztőt kimérem, összekeverem, majd mehet hozzá többi hozzávaló. Lágy de nem ragadós, sima, selymes felületű tésztát dagasztok, Kb. 1.5 órát l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Géppel alaposan kidolgozom a tésztát, simára, selymesre. Kb 10-15 percig dolgozik a gép. - Duplájára kelesztem, folpackkal letakarva - Amikor megkelt lazán átgyúrom néhány mozd...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Liszthez adjuk az átszitált sütőport, csipet sót, hozzáadjuk a tojássárgáját, olajat, vizet, vaníliáscukrot, cukrot,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű