2 dl cukrozatlan kakaópor
10 deka vaj vagy margarin
1 dl cukor
1 ek liszt
1 ek étolaj
1 tk fahéj
Titkos adalékok: őrölt kávé, pár csepp eredeti levendula illóolaj, menta kivonat, chilipor, rumos meggy...
Olvassz vajat a lábosban, majd a cukrot is olvaszd fel benne. Kavarj, kavarj rendületlenül!
Amikor elelegyedett a kettő, akkor a kakaóport és a fahéjat is hozzáöntheted, illetve itt csempészheted bele a titkos adalékokat is.
Hűtőben hagyod, hogy kilelje a hideg és kész is!
Töltött bonbon készítése: kanalazd félig finom csokival a formácskákat, tegyél a közepükbe valami fincsit - karamella darabkát, egész, vagy darált mogyorót, rumos meggyet, gumicukrot, mazsolát - majd rejtsd egy újabb csorgatásnyi csoki alá!
Ha a bonbont szeretnéd utólag megszórni bármivel, akkor a megdermedt gombócokat vizes kézzel simizd meg, majd mehet a csokireszelék, diótöret, vagy amit csak kívánsz! De akár egy plusz réteg forró csokit is adhatsz neki, nem fog megsértődni akkor sem. :)
#Tipp: Különböző formájú szilikon jégkockatartókban különleges vagy vicces formájú bonbonokat formázhatsz és most már tényleg bármilyen alakút találsz! Lehet ez legófanoknak egy figura, vagy akár Star Wars-os halálcsillag.
Persze egy sima mezei jégkockatartóba is el tudod készíteni. Elég sűrű a massza ahhoz, hogy ne folyjon szét, max. nem lesz szabályos gömb vagy téglatest alakú, na és akkor mi van? :D Legalább nem keveredhetsz mókusgyanúba, hogy a bolti bonbont csomagoltad át. Ráadásul mind teljesen egyedi lesz, az pedig külön értékelendő egy saját készítésű ajándéknál.
a mirelit zöldbabot 1-2 gerezd fokhagymával ízesített sós vízben roppanós állagúra főzzük, leszűrjük. 2 dkg vajat felforrósítunk, hozzáadunk 2 evőkanál low carb lisztet, majd kb....
Elkészítési idő: 60 percVárd szeretettel
Elkészítési idő:A kukoricákat a külső héjától megfosztom, hagyok rajta a belső vékony héjból és bő vízben felteszem főni. Amikor megfőtt, kiszedem leszedem a maradék héjat és tálalom. Jó étvágyat...
Elkészítési idő: 0,40