menu

Családireceptkönyv.hu

Ét csoki


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl cukrozatlan kakaópor
10 deka vaj vagy margarin
1 dl cukor
1 ek liszt
1 ek étolaj
1 tk fahéj

Titkos adalékok: őrölt kávé, pár csepp eredeti levendula illóolaj, menta kivonat, chilipor, rumos meggy...

Elkészítés:


Olvassz vajat a lábosban, majd a cukrot is olvaszd fel benne. Kavarj, kavarj rendületlenül!

Amikor elelegyedett a kettő, akkor a kakaóport és a fahéjat is hozzáöntheted, illetve itt csempészheted bele a titkos adalékokat is.

Hűtőben hagyod, hogy kilelje a hideg és kész is!

Trükkök, tippek, praktikák:


Töltött bonbon készítése: kanalazd félig finom csokival a formácskákat, tegyél a közepükbe valami fincsit - karamella darabkát, egész, vagy darált mogyorót, rumos meggyet, gumicukrot, mazsolát - majd rejtsd egy újabb csorgatásnyi csoki alá!

Ha a bonbont szeretnéd utólag megszórni bármivel, akkor a megdermedt gombócokat vizes kézzel simizd meg, majd mehet a csokireszelék, diótöret, vagy amit csak kívánsz! De akár egy plusz réteg forró csokit is adhatsz neki, nem fog megsértődni akkor sem. :)

#Tipp: Különböző formájú szilikon jégkockatartókban különleges vagy vicces formájú bonbonokat formázhatsz és most már tényleg bármilyen alakút találsz! Lehet ez legófanoknak egy figura, vagy akár Star Wars-os halálcsillag.
Persze egy sima mezei jégkockatartóba is el tudod készíteni. Elég sűrű a massza ahhoz, hogy ne folyjon szét, max. nem lesz szabályos gömb vagy téglatest alakú, na és akkor mi van? :D Legalább nem keveredhetsz mókusgyanúba, hogy a bolti bonbont csomagoltad át. Ráadásul mind teljesen egyedi lesz, az pedig külön értékelendő egy saját készítésű ajándéknál.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Magkeverék béltisztításra
Magkeverék béltisztításra

A magokat apróra daráljuk, összekeverjük. Ebből a keverékből naponta egy evőkanálnyi mennyiséget joghurtba vagy kefirbe keverve fogyasztunk. Fő szabály, hogy előtte 2 órával ne...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vendégváró sajtos ropogós
Vendégváró sajtos ropogós

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Reggeli/Medvehagymás rántotta (paleo)
Reggeli/Medvehagymás rántotta (paleo)

A tojásokat sózzuk, borsozzuk és villával felverjük. Apróra vágjuk a hagymákat és a kolbászt, a zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk. A zsíron üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Főzelékhez illő feltétek
Főzelékhez illő feltétek

Tökfőzelék: pörkölt Zöldborsó: fasírt vagy rántott csirkemell Paradicsomos káposzta: sült oldalas Paradicsom mártás(és egyéb mártások): főtt hús, főtt , hagymás krumpli Spen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk