Családireceptkönyv.hu

Ét csoki


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl cukrozatlan kakaópor
10 deka vaj vagy margarin
1 dl cukor
1 ek liszt
1 ek étolaj
1 tk fahéj

Titkos adalékok: őrölt kávé, pár csepp eredeti levendula illóolaj, menta kivonat, chilipor, rumos meggy...

Elkészítés:


Olvassz vajat a lábosban, majd a cukrot is olvaszd fel benne. Kavarj, kavarj rendületlenül!

Amikor elelegyedett a kettő, akkor a kakaóport és a fahéjat is hozzáöntheted, illetve itt csempészheted bele a titkos adalékokat is.

Hűtőben hagyod, hogy kilelje a hideg és kész is!

Trükkök, tippek, praktikák:


Töltött bonbon készítése: kanalazd félig finom csokival a formácskákat, tegyél a közepükbe valami fincsit - karamella darabkát, egész, vagy darált mogyorót, rumos meggyet, gumicukrot, mazsolát - majd rejtsd egy újabb csorgatásnyi csoki alá!

Ha a bonbont szeretnéd utólag megszórni bármivel, akkor a megdermedt gombócokat vizes kézzel simizd meg, majd mehet a csokireszelék, diótöret, vagy amit csak kívánsz! De akár egy plusz réteg forró csokit is adhatsz neki, nem fog megsértődni akkor sem. :)

#Tipp: Különböző formájú szilikon jégkockatartókban különleges vagy vicces formájú bonbonokat formázhatsz és most már tényleg bármilyen alakút találsz! Lehet ez legófanoknak egy figura, vagy akár Star Wars-os halálcsillag.
Persze egy sima mezei jégkockatartóba is el tudod készíteni. Elég sűrű a massza ahhoz, hogy ne folyjon szét, max. nem lesz szabályos gömb vagy téglatest alakú, na és akkor mi van? :D Legalább nem keveredhetsz mókusgyanúba, hogy a bolti bonbont csomagoltad át. Ráadásul mind teljesen egyedi lesz, az pedig külön értékelendő egy saját készítésű ajándéknál.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Barátfüle és nudli burgonyás tésztából
Barátfüle és nudli burgonyás tésztából

A jól megtisztított héjú burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk hűlni, majd héját lehúzzuk, krumplinyomón áttörjük. Ennek híján villával is összetörhetjük, de akkor végezzünk alapos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar bodzaszörpöt
bodzaszörpöt

Ha a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, ha nem, akkor öblítsük le (kisgyerekeknek mindig mossuk meg enyhén). Keverjük össze 2 l vízzel, tegyünk bele 2 db karikára vágott cit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Speciális zsemlemorzsa
Speciális zsemlemorzsa

A zsemlemorzsához adom az aprított fokhagymát, a csokor petrezselyem levelet aprítva, olasz fűszerkeveréket és reszelt sajtot, ezt jó alaposan összefogatom és kész. A hűtőben jól z...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldség alaplé
Zöldség alaplé

Mérjük ki a hozzávalókat. Hámozzuk meg, mossuk le a zöldségeket, és nagyjából egyforma darabokra vágjuk fel - a vöröshagymát elég félbevágni. Most mérjük ki a lábasba a recep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk