Családireceptkönyv.hu

Formacsoki


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ugyanaz, mint az ét csokinál, némi változtatással (lásd lentebb)

Elkészítés:


Fontos! Ha kiöntőformába szeretnéd a csokit készíteni és szeretnél minél szebb végeredményt elérni, akkor ezt a 3 + 1 szabályt tartsd be:

1. mindenképp olajozd ki előtte (igen, a szilikont is!) a formát,
2. használj több tejszínt,
3. a lisztet pedig cseréld tejporra +

ha van időd és türelmed, gőz fölött olvaszd össze a hozzávalókat!

Trükkök, tippek, praktikák:


Mindig hamarabb fejezd be a főzést, mint amilyen sűrűségűt szeretnél, mert hűlés közben sokat sűrűsödik még (annyira azért nem különleges, hogy ebből a szempontból is kilógjon a sorból a többi krémhez képest :P).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyümölcsös fagylaltkehely másképp
Gyümölcsös fagylaltkehely másképp

A mascarpone sajtba belereszeljük a megmosott lime, citrom, és narancshéjat. Belereszeljük a csokoládé felét, hozzáadjuk a citrusok levét. Kóstoljuk, ha szükséges, ízesítsük egy k...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fondant (nyújtható) házilag
Fondant (nyújtható) házilag

A porcukrot egy nagyon sűrű szitán átszitáljuk egy keverőtálba, kb. felét áttesszük egy másik edénybe, a keverőtálban maradt porcukor közepére csinálunk egy lyukat. Egy edénybe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szalagos fánk egyszerűbben
Szalagos fánk egyszerűbben

1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és beletesszük a porcukrot. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját, a rumot, sót, a citrom reszelt héját,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk