50 dkg rétesbúzaliszt
11 db tojás /9 db a rántottához, 2 db a tésztához/
2 teáskanál só
3 l víz
1,5 dl napraforgó olaj
A tojásokhoz 1 teáskanál sót adunk.
Alaposan felverjük a tojásokat.
A felforrósított olajhoz öntjük a felvert tojásokat.
Folyamatosan kevergetve megsütjük.
Kimérjük, megszitáljuk a réteslisztet.
Hozzáadom a 2 db tojást, sót, 2,5 dl vizet, hogy lágy, legyen a tésztánk.
A forró lobogó vízbe, tésztaszaggatón, gyors mozdulatokkal szaggatom ki a tésztáját.
Amikor a tészta a víz tetején úszik,megfőtt, szűrővel szedem le.
A nokedlit alaposan a tojáshoz keverem.
Az ételt fejes salátával, savanyúsággal tálalom.
Túrótorta kukoricaliszttel Hozzávalók 2 doboz (kb. 50 dkg) körítetlen krémtúró, 4 tojássárgája, 1 mokkáskanál só, 2 dl tejszín, 1 evőkanál cukor, 4 evőkanál kukoricalisz...
Elkészítési idő:A kockára vágott hagymát a kacszsíron dinsztelni kezdem, majd hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát, darabolt paradicsomot. Mikor üveges lesz a tűzről levéve hozzáadom a pirospapri...
Elkészítési idő: 40 percAz igazán krémes májpástétom lelke egy kiváló mixer, ami jelen esetben egy Thermomix volt. Soha ezidáig ilyen krémes pástétomot nem sikerült mással előállítanom, ami azért is lénye...
Elkészítési idő:Öntsd a vizet, a bort és az eritritet egy lábasba, és forrald fel a kávédarálóban megőrölt fűszerekkel. Hagyd állni lefedve kb. 30 percig, majd szűrd le. A leszűrt levet egy lábas...
Elkészítési idő: