50 dkg rétesbúzaliszt
11 db tojás /9 db a rántottához, 2 db a tésztához/
2 teáskanál só
3 l víz
1,5 dl napraforgó olaj
A tojásokhoz 1 teáskanál sót adunk.
Alaposan felverjük a tojásokat.
A felforrósított olajhoz öntjük a felvert tojásokat.
Folyamatosan kevergetve megsütjük.
Kimérjük, megszitáljuk a réteslisztet.
Hozzáadom a 2 db tojást, sót, 2,5 dl vizet, hogy lágy, legyen a tésztánk.
A forró lobogó vízbe, tésztaszaggatón, gyors mozdulatokkal szaggatom ki a tésztáját.
Amikor a tészta a víz tetején úszik,megfőtt, szűrővel szedem le.
A nokedlit alaposan a tojáshoz keverem.
Az ételt fejes salátával, savanyúsággal tálalom.
Először készítsd el a samosa tésztát, aminek a receptjét a linkre kattintva olvashatod. Amíg a tészta pihen, állítsd össze a tölteléket. Vágd kockákra a krumplit, szedd rózsáira a...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűTöltelékhez 4db tejben áztatott zsemlét használtam. Hozzá adtam 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, ételízesítőt, dinsztelt hagymát, és jó sok petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd az összes többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. A kenyérszeleteket megkenjük a krémmel, és kolbászkarikákat teszünk a tetejükre. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellet hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és zsebet vágunk bele a töltelék számára. A kenyeret apró kockákra vágjuk, és 1 ek olajon megp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű