50 dkg rétesbúzaliszt
11 db tojás /9 db a rántottához, 2 db a tésztához/
2 teáskanál só
3 l víz
1,5 dl napraforgó olaj
A tojásokhoz 1 teáskanál sót adunk.
Alaposan felverjük a tojásokat.
A felforrósított olajhoz öntjük a felvert tojásokat.
Folyamatosan kevergetve megsütjük.
Kimérjük, megszitáljuk a réteslisztet.
Hozzáadom a 2 db tojást, sót, 2,5 dl vizet, hogy lágy, legyen a tésztánk.
A forró lobogó vízbe, tésztaszaggatón, gyors mozdulatokkal szaggatom ki a tésztáját.
Amikor a tészta a víz tetején úszik,megfőtt, szűrővel szedem le.
A nokedlit alaposan a tojáshoz keverem.
Az ételt fejes salátával, savanyúsággal tálalom.
A spenótot alaposan megmossuk, ha vannak rajta vastagabb szárak, azokat levágjuk. Ezután a leveleket felaprítjuk, majd vaj és olívaolaj keverékén rövid idő alatt megfonnyasztjuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk és a belsejüket karalábé vájóval kikapargatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük a felsze...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA fűszereket, fokhagymát egy kis tálkába tettem és pár csepp olívaolajjal elkevertem, hogy kenhető állagú legyen. A csirkemellfilét megmostam, lecsepegtettem, majd két részre vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz