1,5 kg burgonya
annyi liszt , amennyit felvesz
2 tojás
csipet só
sertés zsír a kenéshez
A burgonyát alaposan megmosom, héjában megfőzöm. Ha megfőtt, a héjától megtisztítom, hagyom kihűlni, majd a nagy lyukú reszelőn lereszelem. Hozzáadom a tojásokat, a sót , és annyi lisztet, hogy nyújtható tésztát kapjak. Lisztezett felületre borítom , kis cipókat formázok belőle. Ezeket palacsinta alakúra nyújtom, tetejét megkenem zsírral, feltekerem, csigát formálok belőle, amit ismét kinyújtok, zsírozok, feltekerem , nyújtom. ( Nem árt többször is lisztezni a felületet, hogy ne ragadjon oda a tésztánk!) 2-3-szori zsírozás és nyújtás után felhevített palacsintasütőben mindkét oldalát pirosra sütöm. ( A serpenyőbe már nem szükséges zsíradékot tenni, mert van a tésztában).
1. A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. 2. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a sóval felforralom. Hozzáadom a lisztet és alaposan összekeverem, pár percig a tűzön hagyom (akárcsak az égetett tésztát), majd átteszem egy tálba. Lágy tésztát dagasztok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForralj vizet és főzd meg a rizst. Ha elkészült, reszeld bele a sajtot és önts rá annyi lisztet, amennyit felvesz. Kevergesd a masszát addig, amíg egy jól formázható állagot nem ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban tedd fel a tűzre az alaplét. Ennek forrónak kell lennie addigra, amikor elkezded a rizst főzni. Csirke alaplével intenzívebb, teltebb ízű rizottót kapsz, zöldség alapl...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes