1,5 kg burgonya
annyi liszt , amennyit felvesz
2 tojás
csipet só
sertés zsír a kenéshez
A burgonyát alaposan megmosom, héjában megfőzöm. Ha megfőtt, a héjától megtisztítom, hagyom kihűlni, majd a nagy lyukú reszelőn lereszelem. Hozzáadom a tojásokat, a sót , és annyi lisztet, hogy nyújtható tésztát kapjak. Lisztezett felületre borítom , kis cipókat formázok belőle. Ezeket palacsinta alakúra nyújtom, tetejét megkenem zsírral, feltekerem, csigát formálok belőle, amit ismét kinyújtok, zsírozok, feltekerem , nyújtom. ( Nem árt többször is lisztezni a felületet, hogy ne ragadjon oda a tésztánk!) 2-3-szori zsírozás és nyújtás után felhevített palacsintasütőben mindkét oldalát pirosra sütöm. ( A serpenyőbe már nem szükséges zsíradékot tenni, mert van a tésztában).
2 db apró kockákra vágott zsemlét kevés szalonnazsíron megpirítunk. 50 dkg liszthez 2 csapott teáskanál sót adunk, majd a közepére 2 felvert tojást és a pirított kenyérkockákat te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesVaj felével kenjünk be a muffinformát, a krumplit vágjuk nagyon vékony szeletekre. Lereszeljük a parmezánt, és hozzá adjuk a burgonya szeleteket. Hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjastól megfőzzük, még melegen krumplinyomón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a krumpli, deszkára tesszük, rászitáljuk a lisztet, a közepébe egy mélyedést készí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a kelbimbókat, megmossuk, majd forró, sós vízben kb. 15 percen keresztül "roppanósra" megpároljuk. A sós vízben hagyjuk egy darabig állni, majd szűrőbe borítva hideg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű