menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplispalacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg burgonya
annyi liszt , amennyit felvesz
2 tojás
csipet só
sertés zsír a kenéshez

Elkészítés:


A burgonyát alaposan megmosom, héjában megfőzöm. Ha megfőtt, a héjától megtisztítom, hagyom kihűlni, majd a nagy lyukú reszelőn lereszelem. Hozzáadom a tojásokat, a sót , és annyi lisztet, hogy nyújtható tésztát kapjak. Lisztezett felületre borítom , kis cipókat formázok belőle. Ezeket palacsinta alakúra nyújtom, tetejét megkenem zsírral, feltekerem, csigát formálok belőle, amit ismét kinyújtok, zsírozok, feltekerem , nyújtom. ( Nem árt többször is lisztezni a felületet, hogy ne ragadjon oda a tésztánk!) 2-3-szori zsírozás és nyújtás után felhevített palacsintasütőben mindkét oldalát pirosra sütöm. ( A serpenyőbe már nem szükséges zsíradékot tenni, mert van a tésztában).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós-snidlinges főtt burgonya
Túrós-snidlinges főtt burgonya

Ennél egyszerűbb változat aligha létezik. A krumplit süsd meg a héjában, majd amikor elkészült, csak vágd fel, a túrót fűszerezd egy kis sóval, borssal, meg amivel még épp jólesik,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Lapított tepsis krumpli
Lapított tepsis krumpli

A burgonyákat alaposan megmosom, majd héjával együtt puháza főzöm. Amikor megpuhult, egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatom, pohár aljával, vagy valamilyen lapos tárgyal ki...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FOKHAGYMÁS SÜLT RÉPA
FOKHAGYMÁS SÜLT RÉPA

A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Párolt káposzta
Párolt káposzta

1. Lábasban az olajat felforrósítjuk, cukrot teszünk bele és világos barnára pirítjuk. 2. Hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, megszórjuk köménymaggal, ecetet öntünk rá és bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk