- 50 dkg liszt
- 1,5 tk. só
- 3 ek. olaj
- 3 dl víz (fele lehet tej)
- 2 dkg élesztő
A hozzávalókból bedagasztom a kenyértésztát. Lehet géppel, vagy akár kézzel is. Pizzatészta keménységűnek kell lennie. Letakarom és kb. 30 percig pihenni hagyom. Ezután 6-8 darabba osztom, a serpenyő méretétől függ. Gömbölyítem őket és ismét hagyom kb. 10 percig pihenni. Ezalatt jól felforrósítok egy serpenyőt vagy egy nagyobb wokkot, a lényeg, hogy teflon vagy valamilyen tapadásmentes bevonatú legyen.
A tésztát egészen vékonyra nyújtottam, erre rápakoltam a tölteléket, majd befedtem egy másik vékonyra nyújtott tésztával. A szélét kissé összenyomtam, majd a szárazon felforrósított serpenyőbe tettem. Oldalanként 3-4 perc kell ahhoz, hogy szépen átsüljön és egy kis ropogós kérget kapjon.
A pépesre darált húst mindenképp hidegen használd! Keverd hozzá a többi alapanyagot. Pihentesd hűtőben 1 órát. Vágj egy nagyobb darab folpack-ot, és halmozd a közepére a masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pászka felét áztassuk hideg vízbe (vagy locsoljuk meg vele), de szárazon is maradhat. A másik részét törjük nagyon apróra, esetleg aprítógépben daráljuk le. A tojások sárgáját...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes