Családireceptkönyv.hu

Lepénykenyér serpenyőben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg liszt
- 1,5 tk. só
- 3 ek. olaj
- 3 dl víz (fele lehet tej)
- 2 dkg élesztő

Elkészítés:


A hozzávalókból bedagasztom a kenyértésztát. Lehet géppel, vagy akár kézzel is. Pizzatészta keménységűnek kell lennie. Letakarom és kb. 30 percig pihenni hagyom. Ezután 6-8 darabba osztom, a serpenyő méretétől függ. Gömbölyítem őket és ismét hagyom kb. 10 percig pihenni. Ezalatt jól felforrósítok egy serpenyőt vagy egy nagyobb wokkot, a lényeg, hogy teflon vagy valamilyen tapadásmentes bevonatú legyen.
A tésztát egészen vékonyra nyújtottam, erre rápakoltam a tölteléket, majd befedtem egy másik vékonyra nyújtott tésztával. A szélét kissé összenyomtam, majd a szárazon felforrósított serpenyőbe tettem. Oldalanként 3-4 perc kell ahhoz, hogy szépen átsüljön és egy kis ropogós kérget kapjon.

Lepénykenyér serpenyőben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
padlizsános reggeli
padlizsános reggeli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Levéltetű elleni védekezés háziszerekkel
Levéltetű elleni védekezés háziszerekkel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Párizsi
Párizsi

A pépesre darált húst mindenképp hidegen használd! Keverd hozzá a többi alapanyagot.  Pihentesd hűtőben 1 órát.  Vágj egy nagyobb darab folpack-ot, és halmozd a közepére a masszá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Pászkagombóc, levesbetét Mama receptje alapján
Pászkagombóc, levesbetét Mama receptje alapján

A pászka felét áztassuk hideg vízbe (vagy locsoljuk meg vele), de szárazon is maradhat. A másik részét törjük nagyon apróra, esetleg aprítógépben daráljuk le. A tojások sárgáját...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk