- 50 dkg liszt
- 1,5 tk. só
- 3 ek. olaj
- 3 dl víz (fele lehet tej)
- 2 dkg élesztő
A hozzávalókból bedagasztom a kenyértésztát. Lehet géppel, vagy akár kézzel is. Pizzatészta keménységűnek kell lennie. Letakarom és kb. 30 percig pihenni hagyom. Ezután 6-8 darabba osztom, a serpenyő méretétől függ. Gömbölyítem őket és ismét hagyom kb. 10 percig pihenni. Ezalatt jól felforrósítok egy serpenyőt vagy egy nagyobb wokkot, a lényeg, hogy teflon vagy valamilyen tapadásmentes bevonatú legyen.
A tésztát egészen vékonyra nyújtottam, erre rápakoltam a tölteléket, majd befedtem egy másik vékonyra nyújtott tésztával. A szélét kissé összenyomtam, majd a szárazon felforrósított serpenyőbe tettem. Oldalanként 3-4 perc kell ahhoz, hogy szépen átsüljön és egy kis ropogós kérget kapjon.
A hozzávalókat habverővel simára keverjük (lehet turmixolni is). A végeredmény egy krémes állagú, telesen homogén szerkezetű öntet lesz. Hűtőben pár napig eltartható. Bármilyen f...
Elkészítési idő: 30 percA sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy kb. 25 x 20 cm-es tepsit vajjal kikenünk. A tojásokat szétválasztjuk. Az öt sárgáját egy nagy tálban felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet...
Elkészítési idő:A kását szokásos módon megfőzöd. Sajnos ehhez nem tudok arányokat mondani, mert szemre csinálom. De jó sűrű legyen. Teljesen ki kell hűteni. A szalonnát feldarabolod, kisütöd, maj...
Elkészítési idő: