Családireceptkönyv.hu

Narancslekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 1,5 liter lekvárhoz:

3 kg kezeletlen héjú narancs
2 db kezeletlen héjú citrom
1,2 kg cukor
20 gramm pektin

Elkészítés:


A narancsokat zöldséghámozóval megpucolom úgy, hogy a háj sárga részét igyekszem csak eltávolítani. Az így kapott csíkokat gyufaszálakra vágom, mély lábosba teszem, és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje.


A facsarós módszer a legegyszerűbb

Forrás: Ács Bori

Az így kapott narancsokat vagy egyszerűen megpucolom, azaz a héj megmaradt, fehér részét eltávolítom, majd a gyümölcshúst összevágom, és a lábosba öntöm, vagy gyümölcsfacsaróval kifacsarom úgy, hogy a lével együtt a facsaróban maradt húst is a fazékhoz adom. Mindkét módszer hasonlóképpen macerás. Ezt követően lefedem a lábost és pihenni hagyom, néhány órát vagy egy éjszakát.


A töltés a munka legjobb része

Forrás: Ács Bori

A pihenőidő leteltével a lábost tűzre teszem és felforralom, majd alacsony lángon főzöm, míg a héj teljesen meg nem puhul. Hozzáadom a cukrot, és további fél órát főzöm. Folyamatos keverés mellett belekeverem a pektint is, és további 10 percig főzöm. Forrón sterilizált üvegekbe töltöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Őszibarack befőtt kuktában !
Őszibarack befőtt kuktában !

A barackot megmosom, meghámozom, felkockázom és teletöltöm az üvegeket és ráteszem a a tetőket. Beleállítom a kuktába az üvegeket és a kuktát a maximális jelzésig feltöltöm vízze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Céklalekvár
Céklalekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Citruslekvár
Citruslekvár

gyümölcsöket alaposan mossuk meg folyó meleg vízben, hogy tiszták legyenek. A mandarint hámozzuk meg, majd kockázzuk fel és tegyük egy nagyobb lábosba. A narancsok héját hámozzuk l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi ketchup
Házi ketchup

A paradicsomot, a vörös- és a fokhagymát összedaraboljuk, majd összefőzzük, a felére sűrítjük, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább főzzük. Üvegbe töltés elő...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk