80 dkg rántani való hús vékonyra szeletelve, pl. csirke-, pulykamell, karaj
só, bors ízlés szerint
2 szobahőmérsékletű tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 dkg szezámmagliszt
pár csepp frissen facsart citromlé
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. finomra vágott friss petrezselyemlevél
1 dl kókuszzsír a sütéshez, vagy maradék sütőzsiradék
A hússzeleteket mosd meg, csöpögtesd le, és klopfold maximum 0,5 cm vastagságúra – hogy ne égjen meg a panír, de megsüljön a hús is. Ízlés szerint sózd, borsozd a szeletek mindkét oldalát. Verd fel a tojást, keverd bele a zúzott fokhagymát, a szezámmaglisztet, és a citromlével frissen összekevert szódabikarbónát is. Végül add hozzá a petrezselyemlevelet is, majd a keverékben forgasd meg a hússzeleteket. A felesleget rázd le. Egy megbízható serpenyőben forrósítsd fel a kókuszzsírt, és amikor már elég meleg, süsd meg a húsok mindkét oldalát. Szedd ki, és csöpögtesd le őket.
Posta Reni
A combokat tisztítás után megmossuk, papírtörlővel szárazra töröltem, majd bedörzsöljüksóval. Majorannával és borssal csak a húsos részét fűszerezzük.Egy éjszakát a hűtőben pihente...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Közepes1. A hússzeletek sózzuk és kissé megklopfoljuk. 2. Egy-egy hússzelet közepére, lefektetünk két fél szelet sajtot, majd rájuk helyezünk 3 szem aszalt szilvát félbevágva. Ennek a te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet mossuk meg, és egy papírtörlővel szárítsuk meg. A serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj felolvadt tegyük bele a csirkét és...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA csirkemell filéket megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd a ketchuppal bekenjük, és kb. 1 órát hagyjuk pácolódni. A csirkemellekre tesszük a 2-2-t rozmaringágacskát, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű