8-10 adag
A krémhez:
1,2 liter kókusztej
3 dkg zselatin
1,5 dl víz
Bacardi (fehér rum), ízlés szerint
4 tojás
1 dl főzött kávé
12 dkg xylit
A piskótához:
8 tojás
20 dkg mandulaliszt
12 dkg xylit
2 ek. kakaópor + a szóráshoz
A kókusztejbe belekeverjük a vízzel felforralt zselatint. (Ezt előző nap vagy pár órával előbb érdemes megcsinálni és hűtőbe tenni, hogy másnapra megdermedjen.) Amikor megdermedt, turmixgépben turmixoljuk, hogy krémes állaga legyen.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához adunk 8 dkg xylitet, és fehéredésig verjük, majd a fehérjét felverjük a többi xyllittel. (A fehérjét tartalmazó tálba csak teljesen tiszta habverővel nyúljunk bele!) A sárgájába beleforgatjuk a zselatinnal összekevert, krémes kókusztejet, adunk hozzá egy kevés Bacardit, majd a fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját felverjük 7 dkg xylittel, a fehérjét 5 dkg xylittel. A sárgájába belekeverünk egy kis felvert fehérjét, majd jöhet a darált mandula és végül a többi fehérje. Óvatosan keverjük össze. A tészta egyik felét terítsük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A massza másik felébe keverjük bele a kakaóport és egy másik kibélelt tepsire kenve süssük mindkét piskótát kb. 7 percig. Hűtsük ki.
Összeállítás: Vegyünk egy négyzet alakú, magas falú tepsit, vagy még jobb egy üvegedény. Alulra kevés krém kerüljön, majd kakaópor, utána piskóta, amit meglocsolunk kávéval és Bacardival, majd jöhet ismét a krém, és ezt addig rétegezzük, amíg vannak alapanyagok. A tetejére kerüljön krém, amit szórjunk le kakaóporral. Takarjuk le és tálalás előtt hűtőszekrényben hagyjuk állni legalább két órát.
http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu/2011/08/tiramisu.html
Krémből érdemes dupla adagot
piskótának elég 15 dkg szárazanyag :)
-Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk --Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA krém készítésével kezdjük. Ehhez a tejben a kétféle cukorral sűrűre főzzük a pudingport, és hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük. A sütőt 180 fokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (ha túl lágy lenne, dobjuk 20 percre a hűtőbe a tésztagombócot) és kinyújtjuk a forma átmérőjénél kb. 3 cm-rel nagyobbra és a formába helyez...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz