50 dkg tehéntúró
2.5 dl habtejszín
10 dkg vaj v. margarin
200 g update babapiskóta
1 tasak zselatinfix
1 tasak tortazselé
20 dkg áfonya
2-3 evőkanál áfonyalekvár
kb. 10 dkg eritrit v. lovely sweet (ízlés szerint)
1 db citrom (leve és reszelt héja ízlés szerint)
5 db menta (a díszítéshez)
A margarint felolvasztjuk, és összedolgozzuk a lereszelt piskótával.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és egyenletesen belenyomkodjuk a margarinos piskótamorzsát. 30 percre hűtőbe tesszük.
A citrom héját belereszeljük az áttört túróba, majd hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a citrom levét is beledolgozzuk.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és összeforgatjuk a túrókrémmel.
A krémet tortalapra simítjuk és áfonyával megpakoljuk. A tortazselatint a tasakon leírtak szerint elkészítjük és rákanalazzuk a lehűtött tortára.
Egy éjszakára, de minimum 6 órára hűtőbe tesszük. Mentalevéllel díszíthetjük és tejszínhabbal tálaljuk.
Szükségünk lesz egy nagyobb méretű gyömbérre, amit reszeljünk le és keverjük össze 500ml mézzel. A mézzel kapcsolatban fontos, hogy ne bolti,hanem házi mézet vásároljunk! Ebből az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHideg sütőbe rakjuk. Kis vizet rakunk alá, majd megszúrkáljuk. Légkeverésen 110 fokon 30 - 40 perc alatt megsütjük, majd 170 fokon megpirítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdem, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A vajat megolvasztom, majd a finomra vágott hagymát puhára párolom rajta. Hozzáadom a húst és nagy lángon fehéredésig sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű