10 db. nagyobb csiperke gomba
30 dkg darált hús
15 dkg sajt
bacon
1 fej vöröshagyma
olaj
só, bors, majoranna, borsika fű
A gombát megmosom, a szárát kitöröm. Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a darált húst, fűszereket. 15 percig párolom. Egy tepsi alját kibélelem a szalonna csíkokkal, ráhelyezem a gombafejeket. Megtöltöm őket a darált húsos masszával, rászóróm a reszelt sajtot. 200 fokon 20 perc alatt átpirul.
Rizi-bizivel tálalom.
Tipp: ha a gomba szárát csillag alakban bevágod, és a darált húsba szúrod, sütés közben virág szerűen kinyílik a tetején.
A zsenge cukkinit mossuk, a nem zsengét hámozzuk, ezzel indul a menet. Aztán azzal folytatódik, hogy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és hagyjuk állni 10 percig. Amikor e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlmaecet 1. Elkészítése: Egy ötliteres uborkásüvegbe belerakunk 1 kg szeletekre vágott almát (hullott alma, almahéj is lehet), 2 dl mézet, néhány szál kaprot, esetleg egy kevés t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, majd belekeverjük az előzetesen gyengén felvert tojásokat. - Ezután belerakjuk a sót, a borsot, a cukrot és az aprított zöldfűszereket. -Ezután folyamatosa...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes