10 db. nagyobb csiperke gomba
30 dkg darált hús
15 dkg sajt
bacon
1 fej vöröshagyma
olaj
só, bors, majoranna, borsika fű
A gombát megmosom, a szárát kitöröm. Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a darált húst, fűszereket. 15 percig párolom. Egy tepsi alját kibélelem a szalonna csíkokkal, ráhelyezem a gombafejeket. Megtöltöm őket a darált húsos masszával, rászóróm a reszelt sajtot. 200 fokon 20 perc alatt átpirul.
Rizi-bizivel tálalom.
Tipp: ha a gomba szárát csillag alakban bevágod, és a darált húsba szúrod, sütés közben virág szerűen kinyílik a tetején.
Alaposan össze kell keverni a szárított fűszereket, és kész is. Jól záródó üvegben, dobozban tároljuk, lehetőleg fénytől védve, hogy kevésbé fakuljon ki.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, tejfölt, édesítőt, citromhéjat összekeverem, hozzáadom az átszitált és sütőporral elkevert lisztet. Összegyúrom, 2 cm-esre kinyújtom és kiszaggatom. Forró olajban sütö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézA tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk. Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani. Hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: Könnyűezekböl a hozzávalókból kenyértésztát dagasztunk, sokan a kenyérsütögépet használják dagasztásra, nekem van egy Thermomixem, én legtöbbször ezzel dagasztom, de van amikor kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű