ízlés szerint MAGGI Ételízesítő - a mindennapokra
ízlés szerint só
3 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db babérlevél
pár szem egész bors
1 db petrezselyem gyökér
1,5 kg sertés (fül, farok, orr, köröm) kocsonyahús
A megmosott és feldarabolt kocsonyahúst bő vízben feltesszük főni.
Az első forrás után leszűrjük róla a kicsapódott szürkésfehér habot - akár az egész vizet is kicserélhetjük -, majd beledobáljuk a fazékba a fűszereket, a megtisztított zöldségeket és megsózzuk.
Lefedjük és kis lángon lassan puhára főzzük.
Mikor megfőtt, leszűrjük, tányérokba szedjük és hagyjuk kihűlni.
Olajon megpároljuk a lecsepegtetett zöldségeket. Rászorjuk a lisztet, cukrot és a sót, majd felöntöm tejjel. Elkavarom és sűrűsödésig főzőm. Ezalatt egy serpenyőben olajat hevítek...
Elkészítési idő: 30A szokásos módon a megadott hozzávalókkal készítünk egy kemény tejbegrízt. Amikor kihűlt kiborítjuk egy deszkára vagy sütőpapírra. Elegyengetjük, hogy egyforma vastagságú legyen é...
Elkészítési idő: 1,5Fel vágjuk a hagymát kis kockákra. Nagyon kevés olajon megdinszteljük. Felvágjuk a paradicsomot, és hozzá rákjuk. Kockákra vágjuk a sajtot is, és az összepároltakhoz tesszük, megvá...
Elkészítési idő:A tojást a liszttel, a kakaóval, a cukorral és egy kevés jel csomómentesre keverjük. A tejet felfőzzük a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a kakaós keveréket. Állandó keverés me...
Elkészítési idő: 45 perc