5-6 közepes db alma
1 l víz
2 dl tejszín
fél tasak vaníliás pudingpor
4 ek cukor, 1 vaníliás cukor
1 db fahéjrúd, 4-5 szem szegfűszeg
a díszítéshez tejszínhab & vanília-rumízű fűszerkészítmény
Az almákat meghámozzuk, és kockára vágjuk. A vizet a cukorral, a fűszerekkel és az almával feltesszük forrni. Néhány kocka kivételével (ezt levesbetétként használjuk majd) turmixoljuk az almákat. A pudingport csomómentesre kavarjuk a tejszínnel . Kb. 10 perc forrás után hozzáadjuk a habarást.
Tálaláskor tejszínhabrózsákkal díszítjük a levest.
Felforralok mindent. Tejfölbe csomómentesen elkeverem a lisztet, hőkiegyenlítek, rottyan egyet, kész.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTipp: Azt az ízesített joghurtot használjuk amelyik ízt szeretnénk hangsúlyozni. Fahéj mellett szegfűszeggel is lehet ízesíteni
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, kimagozzuk és gerezdekre vágjuk. Beletesszük egy edénybe és felöntjük hideg vízzel. Az almákat lepje el. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget. Ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúzzuk le a barackok héját, vegyük ki a magjukat. Negyed részét apró kockákra vágjuk, üvegtálba téve a cukor felével meghintjük, és egy órára lehűtjük. A többi barackot darabokra v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű