5-6 közepes db alma
1 l víz
2 dl tejszín
fél tasak vaníliás pudingpor
4 ek cukor, 1 vaníliás cukor
1 db fahéjrúd, 4-5 szem szegfűszeg
a díszítéshez tejszínhab & vanília-rumízű fűszerkészítmény
Az almákat meghámozzuk, és kockára vágjuk. A vizet a cukorral, a fűszerekkel és az almával feltesszük forrni. Néhány kocka kivételével (ezt levesbetétként használjuk majd) turmixoljuk az almákat. A pudingport csomómentesre kavarjuk a tejszínnel . Kb. 10 perc forrás után hozzáadjuk a habarást.
Tálaláskor tejszínhabrózsákkal díszítjük a levest.
A barackokat megpucoljuk, a magot eltávolítjuk. 2 darabot apró kockára vágunk, és félretesszük a díszítéshez, tálaláshoz. A többi megmaradt barackot nagyobb darabokra vágva egy faz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a zöldségeket és vágd apró kockára. A paradicsomról feldolgozás előtt húzd le a bőrét. (dobd forró vízbe, majd hidegbe - úgy könnyen lejön) Az uborka végeit dobd ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet feltesszük főzni a szükséges mennyiségű vízben a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Nem teljesen puhára megfőzzük. A tejben elkeverjük a tejfölt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megmosott dinnye felső 1/4-ét cakkosan levágjuk úgy, hogy a kést cikk-cakk alakban szurkálom a gyümölcsbe. 2. Kettészedem, a magos részt eltávolítom. 3. Kivájom a dinn...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz