hozzávalók / 4 adag
4 db tojás
3 ek kókuszolaj
3 csepp vanília kivonat
1 ek citromlé
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
8 dkg erythritol
35 g cukrozatlan kakaópor
elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a szódabikarbónával.
A sárgákhoz adjuk a kókuszolajat, citromlevet, vaníliát és az eritritet, majd kézi mixer segítségével alaposan eldolgozzuk, hogy az édesítő felolvadjon.
Bekapcsoljuk a sütőt, és 180 Celsius fokra előmelegítjük.
A sárgás masszát a felvert fehérjehabhoz öntjük, beleszitáljuk a kakaóport is, és egy keverőlapát segítségével eldolgozzuk úgy, hogy a habot a lehető legkevésbé törjük össze.
Szilikonos piteformába öntjük, és az előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Én egy 20 cm átmérőjű formát használtam, a sütő pedig alul-felül fokozaton ment.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 700 Ft
A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, a vaníliát és 2-3 evőkanál nyírfaporcukrot. Botmixerrel elvegyítjük, hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat bedagasztjuk egy robotgéppel vagy kézzel, majd hűtőbe tesszük 1 napra. Másnap felezzük meg a tésztát, és tegyük el egy másik sütihez a felét. Nyújtsuk ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Egy fazékba tesszük a barack darabokat, felöntjük kb. 1,2 l vízzel, ízesítjük barnacukorral, citrommal. Puhára főzzük a barack...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz