A tésztához:
4 tojás sárgája, 30 dkg cukor, 14 ek. víz, 18 dkg liszt, 10 dkg mogyoró v. dió, fél sütőpor és a 4 tojás keményre vert habja
A krémhez:
12 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 12 dkg darált mogyoró v. dió, kicsi tej, rum v. rumaroma
szép egyforma fél dióbelek
A krém dúsításához 1 vanília- v. tejszínízű pudingpor, 2-3 dl tej, pici cukor
4 tojás sárgáját 30 dkg cukorral jól kikeverünk, majd kanalanként keverünk hozzá 14 evőkanál vizet, 18 dkg lisztet és 10 dkg mogyorót vagy diót, ½ sütőport, végül a 4 tojás keményre vert habját. Mindezt zsírozott, lisztezett (v. sütőpapírral bélelt) tortaformában megsütjük. Kihűlés után 3 lapra vágjuk fel.
Krém: 12 dkg vajat habosra keverünk 12 dkg porcukorral, hozzáadunk 12 dkg darált diót, melyet előzőleg tejjel leforráztunk. A töltelékbe kevés rum is jó. Szép egyforma fél dióbéllel díszítjük.
Ez az eredeti recept, de érdemes dúsítani főzött krémmel, amelyet vanília pudingból készítünk. (így nem lesz olyan vajas a krém)
A vajat megolvasztjuk, a tojásokat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet a vajat és jól kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és fokozatosan a tojásos ke...
Elkészítési idő: 45 perc1.A tésztához a szoba-hőmérsékletű Ramát a liszttel, a tojásokkal, meg a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. 2.Ehhez a to...
Elkészítési idő:Amolyan amerikai „mindent össze” módon is működik a piskóta elkészítése, de én azért először habverővel össze szoktam dolgozni a puha vajat a három egész tojással, porcukorral, van...
Elkészítési idő: