A tésztához:
4 tojás sárgája, 30 dkg cukor, 14 ek. víz, 18 dkg liszt, 10 dkg mogyoró v. dió, fél sütőpor és a 4 tojás keményre vert habja
A krémhez:
12 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 12 dkg darált mogyoró v. dió, kicsi tej, rum v. rumaroma
szép egyforma fél dióbelek
A krém dúsításához 1 vanília- v. tejszínízű pudingpor, 2-3 dl tej, pici cukor
4 tojás sárgáját 30 dkg cukorral jól kikeverünk, majd kanalanként keverünk hozzá 14 evőkanál vizet, 18 dkg lisztet és 10 dkg mogyorót vagy diót, ½ sütőport, végül a 4 tojás keményre vert habját. Mindezt zsírozott, lisztezett (v. sütőpapírral bélelt) tortaformában megsütjük. Kihűlés után 3 lapra vágjuk fel.
Krém: 12 dkg vajat habosra keverünk 12 dkg porcukorral, hozzáadunk 12 dkg darált diót, melyet előzőleg tejjel leforráztunk. A töltelékbe kevés rum is jó. Szép egyforma fél dióbéllel díszítjük.
Ez az eredeti recept, de érdemes dúsítani főzött krémmel, amelyet vanília pudingból készítünk. (így nem lesz olyan vajas a krém)
A szokásos módon piskótatésztát készítünk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük,majd kikeverjük a tojássárgáját a cukorral,hozzáadjuk a lisztet, sütőport, majd apránként beleforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA készítés előtt legalább 4 órával hagyjuk felengedni a gesztenyemasszákat. Egy 18 vagy 20 cm-es tortakarikát béleljünk ki sütőpapírral, hogy könnyen kivehessük belőle a tortát....
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűA tepsit (30x40 cm) kikenjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az epret megmossuk és félbevágjuk. A leveles tésztát 30x30 cm-re kinyújtjuk, majd egy kés segítségével eper ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sorrend fontos Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egyidejűleg tegyünk bele egy tepsit. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát. Keverjük...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű