A piskótához:
2 db tojás
175 g liszt
75 ml étolaj
75 ml tej
10 dkg cukor
2 dkg cukor a fehérjéhez
6 g sütőpor
A krémhez:
5 db tojás
30 dkg cukor
4 ek tej
4 ek liszt
5 ek holland kakaópor
15 dkg vaj
25 dkg mascarpone
rumaroma
A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
A díszítéshez:
kKrém
színes cukrok
A hozzávalókból piskótát sütünk.
Ha kihűlt 3 részre vágjuk.
Közben a hozzávalókból a vaj, a mascarpone és a rum kivételével sűrű krémet főzünk.
Hagyjuk langyosra hűlni,ekkor hozzáadjuk a kihabosított vajat,majd a mascarponét és a rumaromát.
Betöltjük a tortát.
Ha kesz beteszem a hűtőbe fél órára.Ha
Ha letelt az idő,kiveszem a formából,az oldalát is bevonom krémmel.
A tetejét behúzom a megolvasztott tortabevonóval.
Majd a habzsákba töltött krémmel és cukrokkal díszítem.
Pudingot megfőzni, lefóliázni és hagyni hűlni, langyosan átturmixolni, majd kihűteni teljesen, majd a kakaót és a vajat (3 részletben) is belekeverni mixerrel.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűPISKÓTA a tojásokat ketté vesszük és a sárgákat a vízzel cukorral jó habosra keverjük,felverjük keményre a tojás fehérjét , a lisztet a tojássárgához adjuk majd óvatosan beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű