A tészta hozzávalói és elkészítése:
30 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék (szénhidrát csökkentő lisztkeverék ITT!)
30 g Szafi Fitt süteményliszt (paleo süteményliszt ITT!)
10 g Szafi Fitt zsírszegény kakaópor (kakaópor ITT!)
1 g szódabikarbóna
0,5 g himalája só (himalája só ITT!)
10 g Szafi Fitt negyedannyi édesítő
6 g Szafi Fitt vaníliás eritrit (vaníliás eritrit ITT!)
6 db M-es tojás
A liszteket a kakaóporral és szódabikarbónával összekeverjük.
Gépi habverő alkalmazásával a tojásokat felverjük az édesítőkkel és a sóval, majd kanalanként adagolva csomómentesre dolgozzuk benne a liszteket.
Sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába öntjük a masszát.
Sütés:
Alsó-felső programon 175 fokra előmelegített sütőben, 25 percig sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd 3 egyforma részre vágjuk.
Almapuding hozzávalói és elkészítése:
3 db nagyobb alma (főzve: 346 g)
50 g Szafi Fitt kókuszkrém (Szafi Fitt kókuszkrém ITT!)
35 g Szafi Fitt vaniliás puding (Szafi Fitt vaníliás puding ITT!)
15 g Szafi Fitt negyedannyi édesítő (Szafi Fitt négyszeres erősségű édesítő ITT!)
1 g himalája só (himalaja só ITT!)
20 g zselatin (zselatin ITT!)
400 g az alma főzővizéből
Az almát kis kockákra vágjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Forrás után levesszük a tűzhelyről, majd leöntjük róla a levet (ezt majd felhasználjuk), utána megvárjuk, hogy kihűljön az alma.
250 g almafőzővízben elkavarunk 35 g Szafi Fitt vaníliás pudingot, hozzáadjuk a kókuszkrémet, megfőzzük és ezt is lehűtjük.
A zselatint feloldjuk 150 g meleg almafőzőlében, a kihűtött pudinghoz kavarjuk, végül a párolt almát is hozzáadjuk.
Féldermedésig hűtőbe rakjuk.
Tojáshab hozzávalói és elkészítése:
2 db M-es tojásfehérje
10 g Szafi Fitt negyedannyi édesítő (Szafi Fitt édesítő ITT!)
csipet só
Gőz fölött fényesedésig verjük. (kb. 5 perc)
Torta összeállítása:
A tortaforma aljába visszarakunk egy lapot, rákenjük az almás krém felét, rárakunk még egy lapot, erre a maradék krém kerül és végül befedjük az utolsó lappal.
A tetejére rásimítjuk a tojás habot és megszórjuk kakaóporral.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
A torta 12 szeletre vágható.
Tápértékei szeletenként:
81,5 kcal
5,7 g fehérje
3,7 g zsír
6,3 g ch
A mascarponét simára keverjük a citrom levével, reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Beledolgozzuk a zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát a megszokott módon, tortaformában megsütjük. A krémhez a pudingokat, tejjel és cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingokhoz a margarint habverővel hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 250 g mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 50 g mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük. A tojá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el, mert annak szüksége van egy éjszakás pihenésre a hűtőben. A tejszínbe beletördeljük a csokit, hozzáadjuk a porcukrot, és alacsony lángon addig me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű