menu

Családireceptkönyv.hu

Mákosguba torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l tej (2,8 %-os)
20 dkg kristálycukor
3 tojássárgája
25 dkg darált mák
1 db vanília rúd kikapart belseje
10 db kifli
1 citorom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
Mi vaníliasodóval töltöttük. A tizenkét szeletes tortához a következőképpen készítettük:

3 db tojássárgája
6 dkg cukor
1 ek.liszt
fél vaníliarúd kikapart belseje
3,75 dl tej
1,5 dl habtejszín

Elkészítés:



A tejet a mákkal, a cukorral, a citrom- és narancshéjjal felforraljuk. Ennek a keveréknek a ¾ részét a feldarabolt kiflikre öntjük. A maradék cukros-mákos keveréket kihűtjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat és a vaníliát. Simára keverjük, majd ezt is a kiflidarabokra öntjük. Közben előkészítjük a tortaformát is, alaposan kifújjuk a növényi olajunkkal. A beáztatott kiflidarabokat ezután a formába helyezzük.
igyeljünk rá, hogy alaposan tömörítsük a „tésztát”, különben levegős lesz, és sütés után széteshet. Ezután előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, azonnal borítsuk ki, különben párásodni kezd, és akkor a tortánk átvizesedhet, romolhat az állaga. A megsült tortaalapunk a formából nagyon könnyen kijön, és az állaga is masszív lesz, így folyósabb töltelékkel is készíthetjük, nem fog elázni.
A tojássárgákat a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát. Lassan felengedjük a tejjel és a tejszínnel, majd óvatosan, lassú tűzön, folyamatos keverés mellett krémmé főzzük. Miközben hűl, sűrűsödni fog még egy kicsit.

Mascarponés tejszínhabbal díszíthetjük. Ehhez 1-1 dl mascarponet és tejszínt 1 ek porcukorral simára keverünk, majd habszifonba töltjük. Ha nincs habszifonunk, akkor felverjük a tejszínt, és óvatosan hozzákeverjük a mascarponét.

 Mákosguba torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sacher torta
Sacher torta

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibéleltem sütőpapírral, az étcsokit gőz felett felolvasztottam. A vajat habosra kevertem, majd hozzá adtam az olvasztott csokit, a porcukrot, a v...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar négerkocka torta
négerkocka torta

A tojások sárgáját a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kakaóport és a lisztet. Ezzel is jól elkeverem, majd a tojásfehérjéből felvert habot óvatosan hozzáadom. A massza elég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Mojito torta
Avatar Csaba Attila Szabó Kedvelnék Szabóné Böröcz Adrienn Kedvelnék
Mojito torta

A tojásokat 15 dkg barna cukorral 7-8 perc alatt keményre verjük. A keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet beleforgatjuk majd sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és 180...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mascarponés csokoládétorta sütés nélkül
Mascarponés csokoládétorta sütés nélkül

A tortalaphoz a babapiskótát szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és a kakaóport. Jól összekeverjük. Ha a tészta túl száraz lenne, annyi tejet adunk hozzá, amennyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk