menu

Családireceptkönyv.hu

Mákosguba torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l tej (2,8 %-os)
20 dkg kristálycukor
3 tojássárgája
25 dkg darált mák
1 db vanília rúd kikapart belseje
10 db kifli
1 citorom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
Mi vaníliasodóval töltöttük. A tizenkét szeletes tortához a következőképpen készítettük:

3 db tojássárgája
6 dkg cukor
1 ek.liszt
fél vaníliarúd kikapart belseje
3,75 dl tej
1,5 dl habtejszín

Elkészítés:



A tejet a mákkal, a cukorral, a citrom- és narancshéjjal felforraljuk. Ennek a keveréknek a ¾ részét a feldarabolt kiflikre öntjük. A maradék cukros-mákos keveréket kihűtjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat és a vaníliát. Simára keverjük, majd ezt is a kiflidarabokra öntjük. Közben előkészítjük a tortaformát is, alaposan kifújjuk a növényi olajunkkal. A beáztatott kiflidarabokat ezután a formába helyezzük.
igyeljünk rá, hogy alaposan tömörítsük a „tésztát”, különben levegős lesz, és sütés után széteshet. Ezután előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, azonnal borítsuk ki, különben párásodni kezd, és akkor a tortánk átvizesedhet, romolhat az állaga. A megsült tortaalapunk a formából nagyon könnyen kijön, és az állaga is masszív lesz, így folyósabb töltelékkel is készíthetjük, nem fog elázni.
A tojássárgákat a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát. Lassan felengedjük a tejjel és a tejszínnel, majd óvatosan, lassú tűzön, folyamatos keverés mellett krémmé főzzük. Miközben hűl, sűrűsödni fog még egy kicsit.

Mascarponés tejszínhabbal díszíthetjük. Ehhez 1-1 dl mascarponet és tejszínt 1 ek porcukorral simára keverünk, majd habszifonba töltjük. Ha nincs habszifonunk, akkor felverjük a tejszínt, és óvatosan hozzákeverjük a mascarponét.

 Mákosguba torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Svéd mandulatorta
Svéd mandulatorta

Kemény habbá verjük a tojások fehérjét a barna cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a darált mandulát. Sütőpapírral béleljük a tortaformát, és belesimítjuk a tésztát. 190 fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró Rudi torta
Túró Rudi torta

Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós...

Elkészítési idő: 60perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
E-80 torta (Moha módra)
E-80 torta (Moha módra)

Ez egy nagyon finom csokoládés-marcipános-kávés torta, eredetileg Auguszt Elemér 80. születésnapjára készült. Először a csokoládés krémet készítjük el, ennek hűlnie kell. A te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Vaníliás tortakrém
Vaníliás tortakrém

A pudingot felfőzzük a tejjel és a vanílíáscukorral. Amikor langyosra hűlt, elkeverjük a cukorral habosra kevert vajjal, majd az egészet jól kihabosítjuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk