10-12 db tojás
+ 1 db tojás sárga
1 nagy tejföl (450)
2 evőkanál mustár
só, bors, snidling v. lilahagyma
pár csepp citromlé
édesitőszer
az 1 tojássárgáját kikeverjük a mustárral simára, hozzá adjuk a tejfölt, sót, őrölt borsot, apróra vágott snidlingen (v. hagymát) ... ezzel kész a saláta alap…
a 10-12 db tojást keményre főzni, ha kihűlt.. tisztítás után szeletekre vágni és hozzá adni a saláta alaphoz…
tehető hozzá apróra vágott savanyú uborka
A tojást keményre megfőzzük és nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségeket alaposan megmossuk, a retket felkarikázzuk, a paprikát apróra vagdaljuk, az uborkát félkarikákra vágjuk. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű500 g fejes káposzta 150 g sárgarépa (nyers, megpucolt) 55 g porcukor 0.5 teáskanál só 0.3 teáskanál feketebors (őrölt) 60 ml 2,8%-os tej 150 g majonéz 1 evőkanál fehérborec...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,5 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk (kb. 10 perc alatt). Kettéválasztjuk a tojásokat,a sárgáját habverővel összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A joghurtot egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a kaporlevelet és a zúzott fokhagymát. Ezeket jól összekeverjük és sóval ízesítjük. A zöldsé...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű