4 nagyobb krumpli,
kb. 200 g főtt gyöngybab, (más bab is használható, akár konzerv is)
1 csokor újhagyma,
1 kis csokor medvehagyma,
4 evőkanál tejföl,
1 evőkanál mustár,
kevés só, és őrölt bors.
Mivel a babot előzőleg, már napokkal előtte megfőztem, sós, babéros vízben, ezzel most nem kellett foglalkoznom. Használható, főtt konzerv bab is hozzá, bármilyen fajta.
A krumplikat megmosom, majd héjastól sós vízben felteszem főni. Mikor megfőtt (villapróba) leöntöm a vizet, hagyom meghűlni, meghámozom, majd ujjnyi karikákra vágom. Az újhagymát karikákra, a medvehagymát minél apróbbra vágom. Mindent összekeverek 4 evőkanál tejföllel, sóztam, borsoztam, 1 evőkanál mustárral ízesítettem.
A tésztát kifőzzük, leszűrjük és lehűtjük. A tejfölt és a sajtkrémet habverővel alaposan kikeverjük, majd beletesszük a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk és belekeverjük a zöl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a lilahagymát felszeljük egy kis tálkába, és rácsavarjuk a fél citrom levét (nem lesz erős hagyma íze, és a savanykás citom is megdobja). A jól megmosott zöldségféléket ap...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA saláta összes hozzávalóját kis kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük Kikeverjük az öntetet és salátára öntjük. Ha kész, 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Nagy gáztepsit fóliával kibélelünk és vajjal vastagon kikenünk. A tojásokat a tejföllel és a sóval felverjük és a bélelt tepsibe öntjük és kb. 200 fokon 8 perc ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű