4 nagyobb krumpli,
kb. 200 g főtt gyöngybab, (más bab is használható, akár konzerv is)
1 csokor újhagyma,
1 kis csokor medvehagyma,
4 evőkanál tejföl,
1 evőkanál mustár,
kevés só, és őrölt bors.
Mivel a babot előzőleg, már napokkal előtte megfőztem, sós, babéros vízben, ezzel most nem kellett foglalkoznom. Használható, főtt konzerv bab is hozzá, bármilyen fajta.
A krumplikat megmosom, majd héjastól sós vízben felteszem főni. Mikor megfőtt (villapróba) leöntöm a vizet, hagyom meghűlni, meghámozom, majd ujjnyi karikákra vágom. Az újhagymát karikákra, a medvehagymát minél apróbbra vágom. Mindent összekeverek 4 evőkanál tejföllel, sóztam, borsoztam, 1 evőkanál mustárral ízesítettem.
Die Nudeln nach Packungsvorgabe kochen. Alle Zutaten für die Sauce in einer großen Schüssel mischen und mit Salz, Pfeffer und Paprikapulver stark würzen, da die Nudeln viel Gesc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Gemüsebrühe erhitzen und mit dem Couscous und der Butter vermischen. Frühlingszwiebeln in Ringe schneiden. Paprika, Tomaten, Gurke und Feta in kleine Würfel schneiden. Gemüs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított káposztát vékonyan szeleteljük fel. A megpucolt sárgarépát nagy lyukú reszelőn reszeljük le. A megtisztított lilahagymát vékonyan szeleteljük fel. A káposztaszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a fela...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű