4 nagyobb krumpli,
kb. 200 g főtt gyöngybab, (más bab is használható, akár konzerv is)
1 csokor újhagyma,
1 kis csokor medvehagyma,
4 evőkanál tejföl,
1 evőkanál mustár,
kevés só, és őrölt bors.
Mivel a babot előzőleg, már napokkal előtte megfőztem, sós, babéros vízben, ezzel most nem kellett foglalkoznom. Használható, főtt konzerv bab is hozzá, bármilyen fajta.
A krumplikat megmosom, majd héjastól sós vízben felteszem főni. Mikor megfőtt (villapróba) leöntöm a vizet, hagyom meghűlni, meghámozom, majd ujjnyi karikákra vágom. Az újhagymát karikákra, a medvehagymát minél apróbbra vágom. Mindent összekeverek 4 evőkanál tejföllel, sóztam, borsoztam, 1 evőkanál mustárral ízesítettem.
Főzzük a burgonyát 15-20 percen át sós vízben. Öntsük le a vizet, hámozzuk meg, majd vágjuk félbe a burgonyákat. Főzzük le a babok héját, kb. 10 percen át sós vízben, öntsük le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát megmossuk, ha szép a héja, rajta hagyjuk, ha nem, legyaluljuk, szeleteljük, besózzuk.,tálba helyezzük -a salátát összevágjuk vagy tépjük ,a medvehagymát apróra vágjuk...
Elkészítési idő: 10 Nehézség: NehézKészítsünk elő egy méretes, lezárható műanyagtálat. Az ananász, narancs, mandarin, kivi héjrészét távolítsuk el, majd daraboljuk őket közel azonos nagyságúra, s tegyük a...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként készíts besamelt. A vaj felét olvaszd fel egy lábasban, szórd bele a lisztet, és fehéredésig kevergesd. Majd egy kicsit húzd félre, öntsd hozzá a hideg tejet, a tejs...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű