Családireceptkönyv.hu

Csirkehúsos kukoricás őzgerinc *


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb csirkemell filé
1 doboz kukorica konzerv
1 nagy tubus (180g) majonéz
1dl tejszín
2 dl 20%-os tejföl
1 cs. Horváth Rozi zselatin
1 kis fej vöröshagyma
két csomag petrezselyem
só, cukor, citromlé, mustár, fehérbors

Elkészítés:


A csirkemellet enyhén sós vízben megfőzni, ha kihűlt, vékony csíkokra vágni.
A majonézt elkeverni a tejföllel, sóval, borssal, musárral, citromlével ízesíteni.
Hagymát apróra vágni és elkeverni a kukoricával, hússal, petrezselyemmel.
A tejszínt felmelegíteni és a zselatint feloldani benne, hozzáadni a majonézes keverékhez, majd a húsos keveréket is.
Az egészet fóliával bélelt őzgerinc formába tölteni és 2-3 órára a hűtőbe tenni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BABSALÁTA
BABSALÁTA

A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Forrázott káposzta
Forrázott káposzta

A forrázott káposztát alkalmanként általában egy nagyobb vagy két kisebb fejből szoktam készíteni. A káposzta külső, sérültebb-fonnyadtabb leveleit leválasztom, a fejet pedig 4-8 d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
FETASAJTOS CSICSERIBORSÓ SALÁTA
FETASAJTOS CSICSERIBORSÓ SALÁTA

A csicseriborsót a mosogató felett egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk. Egy nagy tálba áttöltjük. Leöntjük az olajjal, rácsavarjuk a citromot, sózzuk, borsozzu...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk