1 nagyobb csirkemell filé
1 doboz kukorica konzerv
1 nagy tubus (180g) majonéz
1dl tejszín
2 dl 20%-os tejföl
1 cs. Horváth Rozi zselatin
1 kis fej vöröshagyma
két csomag petrezselyem
só, cukor, citromlé, mustár, fehérbors
A csirkemellet enyhén sós vízben megfőzni, ha kihűlt, vékony csíkokra vágni.
A majonézt elkeverni a tejföllel, sóval, borssal, musárral, citromlével ízesíteni.
Hagymát apróra vágni és elkeverni a kukoricával, hússal, petrezselyemmel.
A tejszínt felmelegíteni és a zselatint feloldani benne, hozzáadni a majonézes keverékhez, majd a húsos keveréket is.
Az egészet fóliával bélelt őzgerinc formába tölteni és 2-3 órára a hűtőbe tenni.
1.Elkészítjük a majonézes alapot. 2.A lilahagymát felvagdossuk, picit lesózzuk. 3.A virslit felkarikázzuk, és egy kevés vajon vagy olajon megsütjük. 4.A konzervkukoricát vajon e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a megmosott céklát. Az alma héját is lehámozzuk (ha vékony héjú alma, nem kell meghámozni). A reszelő durva fokozatán lereszeljük az almát, és a céklát is. Elkészítjü...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sajtot a sárgarépát a fokhagymát lereszeljük belekeverjük a majonézt és pirítóssal kínáljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítom, kockákra vágom, enyhén sós vízben megfőzöm. Az almát is felkockázom anélkül, hogy a héját leszedném. A savanyú uborkát szintén kockára vágom. Az önte...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű