20 dkg mirelit zöldborsó
20 dkg kukorica (konzerv)
20 dkg füstölt sonka
10 dkg ementáli
5 dkg parmezán
friss zöldpetrezselyem
1 teáskanálnyi fokhagymapor
só, bors
olaj
A sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal kiszedjük és egy tálba tesszük. A sajtokat lereszeljük és hozzákeverjük amíg forró, így ráolvad, megszórjuk a felszeletelt petrezselyemzölddel és már fogyaszthatjuk is. Hidegen és melegen is csodás fincsiség!
A vöröshagymát félfőre vágom, az újhagymát vékonyra szeletelem. A paprikát legyalulom, vagy 2 mm vastagra szeletelem a hagymával együtt besózom és 1 órát állni hagyom. Egy tálban...
Elkészítési idő:1. főzzük meg héjában a krumplit, majd pucoljuk meg és szeljük max. 0,5 cm vastag karikákra egy darab kivételével (!), tegyük a karikákat egy magas falú tálba 2. szeljük apróra a...
Elkészítési idő:Die Eier hart kochen, abschrecken und abkühlen lassen. In der Zwischenzeit den Frischkäse, den Senf und etwas Gurkenwasser in einer Schüssel mischen. Gurken würfeln und hineingehen...
Elkészítési idő:A tojásokat keményre főzzük. A sárgáját kivesszük, villával összetörjük, hozzá adjuk a lila hagymát összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és a tejföllel. A tojások fehérjét cs...
Elkészítési idő: 10 perc