- kb. 4 darab közepes burgonya
- 6 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- friss kapor ízlés szerint
- só
- bors
- citromlé
- 1 kígyóuborka
- 1 kisebb fej lilahagyma
◾️A burgonyát héjában megfőzzük.
◾️A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet, az apróra vágott kaprot valamint a sót és a borsot összekeverjük.
◾️A kígyóuborkát és a lilahagymát apró kockára vágjuk és a majonézes alaphoz adjuk.
◾️A burgonyát, miután megfőtt, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és egy pohár segítségével szétnyomjuk a tepsin.
◾️200 fokra melegített sütőben kb. 20 percet sütjük.
◾️Ezután megvárjuk míg kihűl, és a majonézes alaphoz adjuk a sült krumplit is.
◾️Pár órát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek 😊.
Megtisztítjuk a zöldségeket. A céklát és a sárgarépát reszeljük le. A fokhagyma levét nyomjuk ki és csorgassuk rá a fentiekre. A sajtot vágjuk is kockákra. Egy salátástálban ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVékonyra reszelt sárgarépa, kukorica, vékonyra szeletelt hagyma összekeverve. Ráöntünk egy masszát, ami majonéz, tejföl, mustár, só, bors, szerecsendió keveréke. Édes változa...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A brokkolit megmossuk, a szárát levágjuk, és lobogó, sós vízben feltesszük főni. Mindössze pár percre van szüksége, mindenképpen vigyázni kell, hogy roppanós maradjon, ne főjön...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűVálogassuk át a dióbelet, a fás részeket szedjük ki belőle. Tegyük a dióbelet egy tepsibe, majd forró sütőben 140-150 fokon süssük körülbelül fél órán keresztül. Forrósítsuk fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű