menu

Családireceptkönyv.hu

Sültburgonyás majonézes saláta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- kb. 4 darab közepes burgonya
- 6 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- friss kapor ízlés szerint
- só
- bors
- citromlé
- 1 kígyóuborka
- 1 kisebb fej lilahagyma

Elkészítés:


◾️A burgonyát héjában megfőzzük.
◾️A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet, az apróra vágott kaprot valamint a sót és a borsot összekeverjük.
◾️A kígyóuborkát és a lilahagymát apró kockára vágjuk és a majonézes alaphoz adjuk.
◾️A burgonyát, miután megfőtt, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és egy pohár segítségével szétnyomjuk a tepsin.
◾️200 fokra melegített sütőben kb. 20 percet sütjük.
◾️Ezután megvárjuk míg kihűl, és a majonézes alaphoz adjuk a sült krumplit is.
◾️Pár órát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek 😊.

Sültburgonyás majonézes saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Cékla fetasajttal
Cékla fetasajttal

Megtisztítjuk a zöldségeket. A céklát és a sárgarépát reszeljük le. A fokhagyma levét nyomjuk ki és csorgassuk rá a fentiekre. A sajtot vágjuk is kockákra. Egy salátástálban ke...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Répasaláta
Répasaláta

Vékonyra reszelt sárgarépa, kukorica, vékonyra szeletelt hagyma összekeverve. Ráöntünk egy masszát, ami majonéz, tejföl, mustár, só, bors, szerecsendió keveréke. Édes változa...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Brokkolisaláta feta sajttal
Brokkolisaláta feta sajttal

1. A brokkolit megmossuk, a szárát levágjuk, és lobogó, sós vízben feltesszük főni. Mindössze pár percre van szüksége, mindenképpen vigyázni kell, hogy roppanós maradjon, ne főjön...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres pirított dió
Fűszeres pirított dió

Válogassuk át a dióbelet, a fás részeket szedjük ki belőle. Tegyük a dióbelet egy tepsibe, majd forró sütőben 140-150 fokon süssük körülbelül fél órán keresztül. Forrósítsuk fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk