Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sültburgonyás majonézes saláta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- kb. 4 darab közepes burgonya
- 6 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- friss kapor ízlés szerint
- só
- bors
- citromlé
- 1 kígyóuborka
- 1 kisebb fej lilahagyma

Elkészítés:


◾️A burgonyát héjában megfőzzük.
◾️A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet, az apróra vágott kaprot valamint a sót és a borsot összekeverjük.
◾️A kígyóuborkát és a lilahagymát apró kockára vágjuk és a majonézes alaphoz adjuk.
◾️A burgonyát, miután megfőtt, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és egy pohár segítségével szétnyomjuk a tepsin.
◾️200 fokra melegített sütőben kb. 20 percet sütjük.
◾️Ezután megvárjuk, míg kihűl, és a majonézes alaphoz adjuk a sült krumplit is.
◾️Pár órát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek 😊.

Sültburgonyás majonézes saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Vegetarischer Nudelsalat
Vegetarischer Nudelsalat

Die Nudeln in Salzwasser al dente kochen. Essiggurken halbieren und in dünne Scheiben schneiden, Tomaten und Eier ebenfalls in kleine Stücke schneiden. Gurken, Tomaten und Eier...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pirított diós, gorgonzolás padlizsánkrém
Pirított diós, gorgonzolás padlizsánkrém

A padlizsánt 200 C fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, a héját lehúzzuk, és a húsát villával összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát és egy kevés citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Tonhalas vitaminsaláta
Tonhalas vitaminsaláta

A zöldségeket egyforma kockákra vágjuk, majd a tonhallal és kevés olívaolajjal összekeverjük, fűszerezzük.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini sajt
Cukkini sajt

Egy közepes cukkinit kockára vágunk és kevés (max. 1 dl. vízben) puhára főzzük. Nem kell megpucolni a cukkinit, ezért lesz zöld színe a sajtnak. Ízesítjük himalája sóval, friss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk