menu

Családireceptkönyv.hu

Vendégváró aszpikos saláta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



6 db kisebb krumpli
2 db tojás
5-6 kis ecetes uborka
1 kis fej lila hagyma
3 dl borsó
1 db alma
fél doboz löncs (ez a nagy Pápai löncs, nem a kis konzervek)
2 dl tartármártás (házi majonéz+tejföl ízlés szerinti keveréke)
őrölt fehér bors
1,5 dl víz
egy Házias Zöldségleves Alap (az a kocsonyás változat, ami nem tartalmaz tartósítót és színezékeket)
2 ek. zselatinpor

Elkészítés:


A krumplit és a tojást megfőztem, együtt.
A löncs konzervet kis kockákra vágtam. Ugyanígy jártam el az uborkával is.
A hagymát megpucoltam és aprítóban jó apróra felvágtam. Az alma magházát eltávolítottam, nem pucoltam meg, és azt is aprítóval aprítottam fel.
A borsót a fél literes edényben megpároltam.
Az összes hozzávalót egy keverőtálba tettem.
Hozzáadtam a tartármártást, megborsoztam. Jól összekevertem.
A vizet felforraltam és feloldottam benne a zöldségleves alapot. Miután feloldódott, gyors mozdulatokkal belekevertem a forró levesbe a zselatint.
Azonnal a tálban levő keverékhez öntöttem, és jól eldolgoztam.
Vékonyan kiolajoztam a formát és a majonézes keveréket beleöntöttem. Párszol finoman a munkalaphoz ütöttem a formát, hogy a masszában ne maradjanak légbuborékok.
Hűtőbe tettem dermedni. 3-4 óra múlva már kiborítható és szeletelhető. Frissen sütött kenyérrel , bagettel kínálhatjuk.
Nagyon laktató és finom hidegtál.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos, tejfölös hagymasaláta!
Tárkonyos, tejfölös hagymasaláta!

A hagymát felszeletelem, megsózva cukorral, borssal, tárkonyecettel ízesítem, és végül ráöntöm a tejfölt. Fél órát állni hagyom, hogy az ízek jó összeérjenek. Ízlés szerint tehetün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Majonézes gombasaláta (nem konzerv)
Majonézes gombasaláta (nem konzerv)

Vágd föl apróra a hagymát, és nem túl vékony (kb. 5-8 mm-es) szeletekre a gombát Mindenképpen fontos, hogy a gombának legyen tartása, ezért inkább kicsit vastagabbak, mint vékonya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Sajt rolád brokkolival töltve ( Hideg előétel)
Sajt rolád brokkolival töltve ( Hideg előétel)

Brokkolis tekercs elkészítése: Elkészítése: A brokkoli rózsákat enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még melegen villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd gombasaláta
Svéd gombasaláta

A hagymát felkockázom, megdinsztelem. A gombát vékony szeletekre vágom, majd a hagymához adom. Megfűszerezem és megvárom, hogy az összes levét elforrja. Hozzáadom a paradicsomot és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk