6 db kisebb krumpli
2 db tojás
5-6 kis ecetes uborka
1 kis fej lila hagyma
3 dl borsó
1 db alma
fél doboz löncs (ez a nagy Pápai löncs, nem a kis konzervek)
2 dl tartármártás (házi majonéz+tejföl ízlés szerinti keveréke)
őrölt fehér bors
1,5 dl víz
egy Házias Zöldségleves Alap (az a kocsonyás változat, ami nem tartalmaz tartósítót és színezékeket)
2 ek. zselatinpor
A krumplit és a tojást megfőztem, együtt.
A löncs konzervet kis kockákra vágtam. Ugyanígy jártam el az uborkával is.
A hagymát megpucoltam és aprítóban jó apróra felvágtam. Az alma magházát eltávolítottam, nem pucoltam meg, és azt is aprítóval aprítottam fel.
A borsót a fél literes edényben megpároltam.
Az összes hozzávalót egy keverőtálba tettem.
Hozzáadtam a tartármártást, megborsoztam. Jól összekevertem.
A vizet felforraltam és feloldottam benne a zöldségleves alapot. Miután feloldódott, gyors mozdulatokkal belekevertem a forró levesbe a zselatint.
Azonnal a tálban levő keverékhez öntöttem, és jól eldolgoztam.
Vékonyan kiolajoztam a formát és a majonézes keveréket beleöntöttem. Párszol finoman a munkalaphoz ütöttem a formát, hogy a masszában ne maradjanak légbuborékok.
Hűtőbe tettem dermedni. 3-4 óra múlva már kiborítható és szeletelhető. Frissen sütött kenyérrel , bagettel kínálhatjuk.
Nagyon laktató és finom hidegtál.
Hűtés után grillezett húsokhoz kiváló.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát, a tarját, a sonkát és a sajtot vékony csíkokra szeleteljük, majd jól összekeverjük. A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. A tejfölt...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA főtt tojásokat felvágjuk, hozzá savanyú uborka, alma kockákat adunk. A majonéz: 1 egész tojás, só, 1 tk mustár, bors, citromlé, 2 dl kókuszolaj
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A zöldségeket a képeken látható módon felaprítom. A hagymát az olajon megpárolom, majd a többi zöldséget hozzáadom, előbb a paprikát, s mikor kicsit összeesik, a paradi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű