• kb. 0,5 kg franciasaláta zöldségkeverék
• 2 db nagy pohár tejföl
• 1 evőkanál citromlé
• só, bors
• 5 db tojás
• 20 g étkezési zselatin
• 5 evőkanál majonéz
A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldség mixet is elkeverjük benne.
Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.
A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.
A tésztához tegyük fel a vizet sóval. Amikor felforrt szórjuk bele a tésztát és a csomagoláson ajánlott idő alatt főzzük készre. Szűrjük és csöpögtessük le alaposan. Öntsük egy nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fasírthoz a kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, a darált húshoz adjuk, majd ehhez a tojást, az összenyomott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük (pirospaprika, bors, só,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, majd felszeleteljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vagdossuk, ráöntjük a citromlevet és hozzáadjuk a tojásokhoz. A joghurtot, a tejfölt, a mustár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük ki a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint, és rövid ideig pároljuk a brokkolit. Forraljuk fel a vizet, dobjuk bele a Maggi kockát és a csirkemellet főzzük benne puh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű