400g virsli
4 tojás
3-4 közepes csemege uborka
150-200g tejföl
majonéz, mustár, citromlé ízlés szerint
frissen őrölt bors
1 kisebb lilahagyma, zöldhagyma
néhány levél jégsaláta
A tojásokat keményre főztem, hideg vízben kihűtöttem, megpucoltam. A virslit is megfőztem, alaposan lecsepegtettem és hűlni hagytam.
Egy nagyobb tálba tettem a tejfölt és majonézzel, mustárral, pár csepp citromlével, borssal pikáns salátaalapot készítettem. Felkarikáztam a virslit, a félbe vágott tojásokat, az uborkát, majd beleforgattam az alapba. Lefedve hűtőszekrénybe tettem, minél hosszabb ideig pihen, annál finomabb. Tálaláskor a kenyérszeletekre jégsaláta leveleket tettem, erre helyeztem a virslisalátát. Lila- és zöldhagymával díszítettem
A fejeskáposztát lereszeljük, amit wokban lepirítunk majd félreteszünk. A kitörölt wokban a gyömbért, a chili paprikát, és a fokhagymát is átpörgetjük, majd hozzáadjuk a darált ser...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukkininek levágjuk a két végét annyira, hogy egy kicsit nagyobb legyen a maradék zöldség, mint egy bacon, és meghámozzuk. Ehhez a lépéshez szükséges egy jó hámozó, amivel szép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkínit héjastól felkarikázzuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát és a cukkínit....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű