400g virsli
4 tojás
3-4 közepes csemege uborka
150-200g tejföl
majonéz, mustár, citromlé ízlés szerint
frissen őrölt bors
1 kisebb lilahagyma, zöldhagyma
néhány levél jégsaláta
A tojásokat keményre főztem, hideg vízben kihűtöttem, megpucoltam. A virslit is megfőztem, alaposan lecsepegtettem és hűlni hagytam.
Egy nagyobb tálba tettem a tejfölt és majonézzel, mustárral, pár csepp citromlével, borssal pikáns salátaalapot készítettem. Felkarikáztam a virslit, a félbe vágott tojásokat, az uborkát, majd beleforgattam az alapba. Lefedve hűtőszekrénybe tettem, minél hosszabb ideig pihen, annál finomabb. Tálaláskor a kenyérszeletekre jégsaláta leveleket tettem, erre helyeztem a virslisalátát. Lila- és zöldhagymával díszítettem
cm-es tepsiben készül) A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.1 A muffin formákat kikenjük extra szűz olívaolajjal kikenjük és a zöldségeket beletesszük. .2. Egy tálban a tojásokat szétválasztjuk, összekeverjük, ízlés szerint ízesítjük. 3....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát egy serpenyőben saját zsírján megpirítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az aprított zöldségeket és az őrölt mandulával elkevert szódabikarbónát. Sózzuk és borsozzuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz avokádót törd össze villával egy kis tálban, add hozzá az aprított lilahagymát, pár csepp citromlét, csipetnyi sót és őrölt fekete borsot. Jól keverd össze.
Elkészítési idő: pár perc Nehézség: Könnyű