4 alma
4 répa
2 cékla
Az öntet elkészítéséhez
1 dl tejföl
1 csepp citromlé
só, bors
fokhagyma
mustár
pár csepp olíva olaj
Az ARC salátát (alma-répa-cékla) egy különleges, de mégis egyszerű saláta, mely nagyon egészséges.
Reszeld le vékony csíkokra az almát, répát, céklát (a cékla befogja a kezet, vigyázz vele)
Egy nagy tálba keverd össze őket, majd öntsd rá az öntetet.
A paradicsomot felaprítjuk egy tálba, besózzuk és állni hagyjuk. A lilahagymát apróra összevágjuk, hozzákeverjük a három teáskanál olívaolajt, a 3 teáskanál cukrot és a 3 teáskaná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott...
Elkészítési idő: 100 pec Nehézség: KönnyűA retkeket meghámozzuk, lereszeljük. Olívaolajat, sót, borsot összekeverjük a joghurttal és belenyomjuk a fokhagymát is. Beletesszük a retket és hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát megmossuk, majd héjastól nagylyukú reszelőn lereszeljük. Jól besózzuk és állni hagyjuk. 10-15 perc után alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadunk 1-2 ek majonézt, apróra vágott...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű