4 alma
4 répa
2 cékla
Az öntet elkészítéséhez
1 dl tejföl
1 csepp citromlé
só, bors
fokhagyma
mustár
pár csepp olíva olaj
Az ARC salátát (alma-répa-cékla) egy különleges, de mégis egyszerű saláta, mely nagyon egészséges.
Reszeld le vékony csíkokra az almát, répát, céklát (a cékla befogja a kezet, vigyázz vele)
Egy nagy tálba keverd össze őket, majd öntsd rá az öntetet.
A rákokat kissé hagyom kiengedni majd olívaolajon az áttört fokhagymákkal 5-6 perc alatt átpirítom.Az almát héjjastól apró kockákra vágom és megcsepegtetem a citrom levével.A joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, majd felszeleteljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vagdossuk, ráöntjük a citromlevet és hozzáadjuk a tojásokhoz. A joghurtot, a tejfölt, a mustárt és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk, legyaluljuk és megsózzuk, a vékony szeletekre vágott, hámozatlan retkekkel együtt. Kb. fél óra múlva kicsavarjuk. A majonézbe először belekeverjük a piros...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szeletelt sajtot sütőpapírral bélelt tepsibe rakom,úgy hogy egymást fedjék,szórjuk reszelt trappistával meleg sütőbe rakjuk pár percre csak annyira,hogy kissé összeolvadjon. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű