20 dkg Edami sajt (740 kcal),
25 dkg Ementáli sajt (780 kcal),
15 dkg füstölt Edami sajt (555 kcal),
egy marék dió (kb. 2 dkg = 131 kcal),
2 közepes alma (kb. 20 dkg = 60 kcal),
pici petrezselyem,
4 evőkanál majonéz (kb. 8 dkg = 292 kcal),
3 dl 12%-os tejföl (405 kcal),
kb. egy teáskanálnyi mustár (kb. 1 dkg = 10 kcal),
kevés citromlé,
kb. egy teáskanálnyi porcukor (kb. 1 dkg = 40 kcal),
pici szerecsendió,
só,
bors,
fehébors (kb. mokkáskanálnyi mennyiségek, természetesen ízlés szerint)
A sajtokat kisebb kockákra vágtam, összekevertem a meghámozott és szintén apró kockákra darabolt almával és a durvára tört dióval, majd összekevertem a tejföllel, mustárral, cukorral, sóval, borssal, fehérborssal, szerecsendióval és apróra vágott petrezselyemmel ízesített majonézzel. Aztán hagytam összeérni az ízeket. Egyféle sajtból is lehetett volna, persze, de így, több fajtával még finomabb. És mindig meglepetés, hogy melyik kerül épp a villára. :)
A mexikói zöldségkeveréket 1 dkg vajon kevés víz, só hozzáadásával puhára pároljuk. (Víz ne maradjon alatta.) Közben a majonézből, a mustárból, a tejfölből stb. elkészítjük a má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt leöntjük kétszeres mennyiségű, forrásban lévő sós vízzel, és lefedve hagyjuk állni 30 percet, majd vegyük le róla a fedőt és hagyjuk kihűlni. A cukkinit az olívaolajon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat megfőzzük: egy edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy 2-3 centire ellepje őket. Fedő nélkül főzni kezdjük és forrástól számított 1 perc után levessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű