3-4 fő
1 kisebb sütőtök
100 gramm feketelencse
150 gramm kecskesajt
1 teáskanál füstölt paprika
1 maréknyi rukkola
olívaolaj
vörösbor ecet
só és bors
A sütőtököt félbe vágjuk, eltávolítjuk a magokat, meglocsoljuk olajjal és alufóliába csomagoljuk. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
Közben nagyjából 30 perc alatt megfőzzük a feketelencsét.
Mindent hagyjunk kihűlni.
Egy nagy tálban összekeverjük az olajat, ecetet, paprikát, sót és borsot.
Hozzáadjuk a rukkolát, a meghámozott és kokckákra vágott sütőtököt, a lencsét és a sajtot. Óvatosan összekeverjük és azonnal tálaljuk.
A hagymát nagyon apróra vágjuk, ugyanúgy a petrezselyemzöldet is. A majonézt összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 1 mk cukrot adunk hozzá. A kukorica levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a tésztát, és hagyjuk kihűlni. Apróra vágjuk a paradicsomot. Kőmozsárban összetörjük a bazsalikomleveleket a fokhagymagerezdekkel és egy kis erőspaprikával. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű