3-4 fő
1 kisebb sütőtök
100 gramm feketelencse
150 gramm kecskesajt
1 teáskanál füstölt paprika
1 maréknyi rukkola
olívaolaj
vörösbor ecet
só és bors
A sütőtököt félbe vágjuk, eltávolítjuk a magokat, meglocsoljuk olajjal és alufóliába csomagoljuk. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
Közben nagyjából 30 perc alatt megfőzzük a feketelencsét.
Mindent hagyjunk kihűlni.
Egy nagy tálban összekeverjük az olajat, ecetet, paprikát, sót és borsot.
Hozzáadjuk a rukkolát, a meghámozott és kokckákra vágott sütőtököt, a lencsét és a sajtot. Óvatosan összekeverjük és azonnal tálaljuk.
Alap recept: egy önzáró élelmiszeres zacskóban vagy sütőzacskóban vagy befőttes üvegben a tejjel összekevert a tojást, csipet sóval ízesítve, főzzük kis lángon 30 percig. A vízs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 dkg vajat felolvasztunk, beletesszük a lisztet,fehéredésig keverjük. A tűzről levesszük, majd a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük,visszarakjuk a tűzre és besűrít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket apróra vágjuk, besózzuk. Egy keverőtálban elkészítjük a szószt, majd a zöldségekhez adjuk. 1 órát a hűtőben érleljük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, félbe vágjuk, és nagyon vékony szeletekre szeljük. Picit megsózzuk, rászórjuk a porcukrot és az ecetet. Összekeverjük, és hagyjuk így állni pár percig. A maj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű