Családireceptkönyv.hu

Aszpikos sonkatorta


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 alma, 10 dkg párizsi vagy sonka, 2 csemegeuborka, 5 főtt tojás, 2-2 főtt burgonya és sárgarépa, 20 dkg főtt zöldborsó,20 dkg főtt kukorica, 20 dkg vékonyan fölszeletelt gépsonka
a mártáshoz:
1,5 dl majonéz, 2 dl tejföl, porcukor, mustár, őrölt fekete bors, citromlé, só, 1 húsleveskocka, 4 dkg zselatinpor

Elkészítés:


1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát egycentis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit (sonkát), az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és sárgarépát is. Mindezeket egy tálba rakjuk, a borsóval összekeverjük.
2. A sonkával egy kisebb kuglóf formát (lehet őzgerinc forma is) kibélelünk.
3. A majonézt a tejföllel kikeverjük, egy kevés porcukorral, mustárral, borssal és citromlével ízesítjük, ha kell, kissé megsózzuk.
4. A leveskockát 1,5 deci vízben melegítve föloldjuk, majd beleöntjük az előzetesen 8 evőkanál hideg vízben elkevert zselatint is. Kevergetve éppen csak 1 percig forraljuk, amíg föloldódik. Langyosra hűtjük, majd a majonézes mártással összekeverjük, az előkészített hozzávalókra öntjük. Összekeverjük, azután a sonkával bélelt tálba öntjük. Elsimítjuk, a tetejére is rakhatunk sonkaszeleteket, s hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
5. Tálaláskor a formát néhány pillanatra meleg vízbe állítjuk, majd tartalmát vágódeszkára borítjuk. Forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Szlovák saláta
Szlovák saláta

?A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet kikeverjük. ?A zöldséget megpároljuk, az almákat meghámozzuk és felkockázzuk, az uborkát apróra vág...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Káposztasaláta retekkel, almával és feta sajttal
Káposztasaláta retekkel, almával és feta sajttal

ÍGY KÉSZÍTSD EL Keverd össze az öntet hozzávalóit. Csíkozd fel nagyon vékonyan a kelkáposztát egy zöldséggyaluval vagy késsel. Vágd fel a retket és almát, reszeld le a répát és t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
csirkemellsonka házilag
csirkemellsonka házilag

A csirkemellet megtisztítjuk a szokásos módon, majd kisebb kockákra vágjuk. 2. Ezután késes aprítóban a fűszerekkel együtt pépesítjük. Erősebb botmixerrel is dolgozhatunk a több...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos, tejfölös hagymasaláta!
Tárkonyos, tejfölös hagymasaláta!

A hagymát felszeletelem, megsózva cukorral, borssal, tárkonyecettel ízesítem, és végül ráöntöm a tejfölt. Fél órát állni hagyom, hogy az ízek jó összeérjenek. Ízlés szerint tehetün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk