25 dkg lencse
2 szál virsli
2 ek tejföl
3 ek majonéz
2 tk mustár
1 fej lilahagyma
Az előre beáztatott lencsét sós, babérleveles vízben megfőzzük. Még jobb lesz az íze, ha füstölt lében főzzük. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, a felkarikázott virslit és a lencsét, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük
Forraljuk fel a vizet egy csipet sóval, majd a forrásban lévő vízbe öntsük bele a bulgurt! Fedjük le, húzzuk le a tűzhelyről és hagyjuk hogy a bulgur a teljes vízmennyiséget magáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy méretes, lezárható műanyagtálat. Az ananász, narancs, mandarin, kivi héjrészét távolítsuk el, majd daraboljuk őket közel azonos nagyságúra, s tegyük a...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA mogyorót késes aprítóba rakjuk és addig daráljuk, míg szemcsés lesz. Ha szemcsés mogyoróvajat szeretnénk, akkor ebben az állapotban kiveszünk belőle 1-2 evőkanállal és félretessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt 4-be vágjuk, kimagozzuk. Annyi sós vízben feltesszük főni, ami ellepi. Bő egy óráig főzzük, amíg el nem válik a héjától. Leöntjük róla a vizet, hideg vizet öntünk rá, kicsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű