Családireceptkönyv.hu

Csirkemell saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej saláta
2 kisebb fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
4 szál zöldhagyma
1 gerezd fokhagyma
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg tehéntúró
1 piros paprika
1 sárgapaprika
3 dl joghurt
2 evőkanál olaj

bors

Elkészítés:


A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, olajban átsütjük.
A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikákat csíkokra vágjuk, a salátaleveleket kisebb darabokra tépjük. A hozzávalókat összekeverjük, tányérba helyezzük, a csirkemell szeleteket a tetejére tesszük. A zöldhagymát apróra vágjuk, egy keveset félreteszünk belőle. A túrót, a joghurttal és a zöldhagymával kikeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd a csirkemellre öntjük, kevés borssal és a maradék zöldhagymával megszórjuk.

Csirkemell saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Frankfurti saláta
Frankfurti saláta

A krumplikat héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük és kis kockákra vágjuk. A kelkáposztát csíkokra vágjuk és leforrázzuk. A hagymát felaprítjuk. Mindent egy tálba öntünk, majoné...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Erdélyi padlizsánkrém
Erdélyi padlizsánkrém

a vinetéket nyílt tüzön megsütjük, vagy egy fémlapon a kályhán, majd lehúzzuk a héját, míg meleg apróra vágjuk a vinetéket, ha lehet fakéssel belereszeljük a hagymát, sót, borsot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Uborkás – hagymás túrókrém, csodás íze van! Jobb min
Uborkás – hagymás túrókrém, csodás íze van! Jobb min

Elkészítése: A túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, krémes állagúvá kell válnia. Az uborkát és a hagymát megtiszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Tejszínes retek-saláta
Tejszínes retek-saláta

Friss, élénkzöld levelű retket vásárolunk. A retket nagyon gondosan megmossuk, a gyökérrészt levágjuk. Leszedjük a zsenge, zöld leveleket és finom metéltre vágjuk. A retket héjastó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk